nie wiem czy wszystkie b4 tak maja, ale moj nie ma funkcji "komfort" (domykanie szyb, dla ulatwienia dodam ze mam tylko z przodu elszyby). bede zakladal alarm i chcialbym sobie to zrobic.
pytanie takie czy ktos juz to robil. ogolnie sobie poradze bez problemow, tylko nie chce mi sie szukac miernikiem kabli od szyb, ryc przez pol auta itp. jak ktos to juz montowal to wie o co chodzi i moze podpowie w ktory kabel i gdzie sie wpiac. mam b4 2,8 aah z 93 roku w sedanie z climatronikiem (podaje te dane bo czasem sa rozne wersje elektryki, a o b4 narazie wiem malo).
[b4] alarm plus domykanie szyb
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Re: [b4] alarm plus domykanie szyb
Jak spotkasz taką która mam to powiedz o tym, bo ja takiej jeszcze nie wiedziałem. Mam pełną elektrykę a modułu komfort też nie mam. A masz szyber. Bo słyszałem że mogą być takieś problemy z podłączeniem domykania szybra dlatego sam wstrzymałem się z jego montarzem.koko666 pisze:nie wiem czy wszystkie b4 tak maja, ale moj nie ma funkcji "komfort"
Nie masz modułu na bank, chyb aże ktoś ostro rezanko wykonał w co wątpię.
Ja u siebie (1995r Avant 2 przednie drzwi el) mam domykanie, ale robiłem sam.
Potrzebujesz kolego sterownik domykania szyb, ale nie pamiętam czy silnik zwarty do masy czy do plusa
http://allegro.pl/show_user.php?uid=401960 polecam kolegę u którego się zaopatruję on Ci podpowie wszystko.
Podłaczenie nie sprawi Ci trudności.
Ja u siebie (1995r Avant 2 przednie drzwi el) mam domykanie, ale robiłem sam.
Potrzebujesz kolego sterownik domykania szyb, ale nie pamiętam czy silnik zwarty do masy czy do plusa
http://allegro.pl/show_user.php?uid=401960 polecam kolegę u którego się zaopatruję on Ci podpowie wszystko.
Podłaczenie nie sprawi Ci trudności.
-
- Forum Audi 80
nie ma problemu z podłączeniem potrzebny jest tylko sterownik do domykania szyb jezeli masz tylko dwie el. szyby to potrzebujesz sterownik na 2 jezeli 4 to na cztery (można tez zrobić automatyczne zamykanie szybera jezeli jest automatycznya podłączenie to prosta rzecz
1- ze sterownika podpinasz plus do plusa np centralki alarmu
2- mase wiadomo do jakieś śruby
3-jeden z przewodów które idą od silniczka przecinasz
4-w tedy bierzesz jedną pare kabli ze sterownika i podłączasz do przeciętego kabla
jeden do jednej strony drugi do drugiej tak samo robisz z drugiej strony drzwi
5- potem ieden z przewodów sterownika chyba zółty nie pamiętam dokładnie
podłączasz do centralki np do kabelka który steruje siłownikiem drzwi lub pompką jezeli nie masz elektrycznych siłowników
6-wszystko ładnie skręcasz i gotowe (mozna jeszcze zrobić otwieranie szyb do tej pozycji wktórej zaczeła się zamykać)
5
1- ze sterownika podpinasz plus do plusa np centralki alarmu
2- mase wiadomo do jakieś śruby
3-jeden z przewodów które idą od silniczka przecinasz
4-w tedy bierzesz jedną pare kabli ze sterownika i podłączasz do przeciętego kabla
jeden do jednej strony drugi do drugiej tak samo robisz z drugiej strony drzwi
5- potem ieden z przewodów sterownika chyba zółty nie pamiętam dokładnie
podłączasz do centralki np do kabelka który steruje siłownikiem drzwi lub pompką jezeli nie masz elektrycznych siłowników
6-wszystko ładnie skręcasz i gotowe (mozna jeszcze zrobić otwieranie szyb do tej pozycji wktórej zaczeła się zamykać)
5
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- siwusek216
- Forum Audi 80
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Właśnie, właśnie, mój znajomy też tak ma. Wiedziałem że ma domykanie, ale coś kojarzyło mi się że elektryki szyb to on nie ma, ale nie wierzyłem bo skoro ma domykanie :roll: Czyli wychodzi na to że jest to możliwe - nie ma elektryki szyb a jest domykanie. Śmiesznesiwusek216 pisze:W golfach byly montowane ori domykanie szyb(chyba nie we wszystkich ale bylo) a co najsmieszniejsze bylo tez w wersjach z manualnymi szybami i el. szyberkiem (szwagier takiego ma)