[80 B3] Swap z 1.8pm na 1.4mpi
- Patrique
- Forum Audi 80
- Imię: Patryk
- Model: Audi A4
- Nadwozie: Avant
- Silnik:
[80 B3] Swap z 1.8pm na 1.4mpi
Przygotowuję się do przekładki silnika 1.8 na jedno-punkcie na.... 1.4mpi ze skody fabii <ok>
Dla tych co powiedzą nie da się, ja powiem da się . Skoro ludzie kiedyś polecieli na księżyca to czemu by nie można by włożyć poczciwego silnika ze skody, a właściwie VW? 8-)
Przekładka będzie polegać na przełożeniu:
kompletu silnika ze skrzynią biegów (niestety konieczne, aby auto nie miało jednego biegu do przodu, a pięć do tyłu).
mega rzeźba półosi napędowych od strony skrzyni => skoda, od koła => audi (łączenie za pomocą jakieiś flanszy
cała elektryka łącznie z komputerem, wiązkami, stacyjką i licznikiem
dorobienie mnóstwa pierdółek tj. "zaadaptować" chłodnicę wody do mpi
rzeźbienie sanek coś a`la fabia 80...
Może to jest "chore" ale wiem, że to będzie jeździć. Oczywiście po swapie szykuje się jazda po polu, bo nie wiem czy jest możliwe stworzenie nowych sanek które będą tak samo wytrzymałe jak fabryczne i czy ogólnie auto będzie się nadawało do normalnej eksploatacji .
Osobiście traktuję ten swap jako zabawę i próbę zrobienia mega samoróba, ale oczywiście nie druciarskiego.
Będę się starał upakować całą elektrykę w jak najbardziej możliwie fabryczny deseń .
Co o tym myślicie? <mikolaj>
<nunczako>
Dla tych co powiedzą nie da się, ja powiem da się . Skoro ludzie kiedyś polecieli na księżyca to czemu by nie można by włożyć poczciwego silnika ze skody, a właściwie VW? 8-)
Przekładka będzie polegać na przełożeniu:
kompletu silnika ze skrzynią biegów (niestety konieczne, aby auto nie miało jednego biegu do przodu, a pięć do tyłu).
mega rzeźba półosi napędowych od strony skrzyni => skoda, od koła => audi (łączenie za pomocą jakieiś flanszy
cała elektryka łącznie z komputerem, wiązkami, stacyjką i licznikiem
dorobienie mnóstwa pierdółek tj. "zaadaptować" chłodnicę wody do mpi
rzeźbienie sanek coś a`la fabia 80...
Może to jest "chore" ale wiem, że to będzie jeździć. Oczywiście po swapie szykuje się jazda po polu, bo nie wiem czy jest możliwe stworzenie nowych sanek które będą tak samo wytrzymałe jak fabryczne i czy ogólnie auto będzie się nadawało do normalnej eksploatacji .
Osobiście traktuję ten swap jako zabawę i próbę zrobienia mega samoróba, ale oczywiście nie druciarskiego.
Będę się starał upakować całą elektrykę w jak najbardziej możliwie fabryczny deseń .
Co o tym myślicie? <mikolaj>
<nunczako>
Moje zdanie jest takie ten swap nie ma sensu. :roll: Jeżeli byś wsadzał jakiś mocniejszy silnik to tak, ale nie 1.4 do Audi. Myślisz że to będzie mało palić i jechać??? Nie ma opcji... Co do włożenia silnika poprzecznego do audi to nie ma problemu. Trzeba dorobić łapy do bloku a nie jak ty mówisz że "nowe sanki". Montujesz silnik pod sanki b3. Mój ABF tak siedzi i jakoś nie wyleciał na asfalt a ma 150KM. Mówisz o rozdarciu sanek przez 1.4MPI :shock: . Co do skrzyni to jak ty chcesz ją upchać wzdłużnie, wogóle brak pojęcia , jak ty chcesz ogarnąć swap od strony mechanicznej, a co dopiero podłączyć elektrykę?? :evil:
- Mabrothrax
- Forum Audi 80
- Kontakt:
andi77 pisze:Ciekawi mnie, jak zamierzasz wpakować skrzynię ze Skody :shock:Patrique pisze: kompletu silnika ze skrzynią biegów (niestety konieczne, aby auto nie miało jednego biegu do przodu, a pięć do tyłu).
A mnie interesuje co gość chciał przez to powiedzieć że będą odwrotnie biegi , przecież silnik skody nie kręci się w inną stronę.. bez pojęcie :lol:
- kroliqster
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Patrique
- Forum Audi 80
- Imię: Patryk
- Model: Audi A4
- Nadwozie: Avant
- Silnik:
Ależ brak wiary Panowie... :oops:
Chodzi tylko i wyłącznie o zabawe. Mam bude B3, mam pół skody na części i skrzynkę browara. <ok>
Z tego co zauważyłem to silnik ze skody kręci się w innym kierunku! No chyba że rozrusznik źle podpięty .
No dobra koniec gadania trzeba będzie przejść do działania 8-) .
Niedługo zaczynam zabawę i będzie fotostory. Póki co proszę o zamknięcie tematu na czas aż będą jakieś owocne efekty mojego projektu
Chodzi tylko i wyłącznie o zabawe. Mam bude B3, mam pół skody na części i skrzynkę browara. <ok>
Z tego co zauważyłem to silnik ze skody kręci się w innym kierunku! No chyba że rozrusznik źle podpięty .
No dobra koniec gadania trzeba będzie przejść do działania 8-) .
Niedługo zaczynam zabawę i będzie fotostory. Póki co proszę o zamknięcie tematu na czas aż będą jakieś owocne efekty mojego projektu