[80 B3] Swap z 1.8pm na 1.4mpi
- Patrique
- Forum Audi 80
- Imię: Patryk
- Model: Audi A4
- Nadwozie: Avant
- Silnik:
Po wstępnych przymiarkach wiem, że silnik spokojnie upcham. Co prawda podłużnice będą trochę pospawane ale może coś z tego wyjdzie. Co do skrzyni to nie wejdzie w żaden sposób :evil: . Zastanawiam się cały czas żeby wstawić motór w takim samym ułożeniu jak w skodzie. Szerokość między podłużnicami jest wystarczająca, tylko pozostaje kwestia skrzyni. Mam na stanie od Seata Cordoby 1.6 8V, ma bardzo krótkie przełożenia i wydaje mi się, że w kwestii trakcji będzie możliwe uciągnięcie B3 przez "monstera" 1.4 <ok> .
Co najlepsze długość półosi napędowych jest "prawie"wystarczająca do B3 i możliwe będzie usytuowanie silnika prostopadle do kierunku jazdy. Z samym zawieszeniem silnika chyba nie będzie problemu. Tj. Będzie rzeźba migomatem a`la star trek. Ale liczy się frajda .
Wybór padł na 1.4... bo taki akurat mam na stanie i postanowiłem zrezać sobie zabawkę z posiadanych klocków lego . Choć silnika z jawki (50ccm3) na pewno nie zastosuje <oki> .
Dzisiejszy dzień jest pod znakiem dywagowania na temat jak połączyć silnik ze skrzynią od seata. No i wstępne przymiarki motora w komorze silnika na wyciągarce .
Co najlepsze długość półosi napędowych jest "prawie"wystarczająca do B3 i możliwe będzie usytuowanie silnika prostopadle do kierunku jazdy. Z samym zawieszeniem silnika chyba nie będzie problemu. Tj. Będzie rzeźba migomatem a`la star trek. Ale liczy się frajda .
Wybór padł na 1.4... bo taki akurat mam na stanie i postanowiłem zrezać sobie zabawkę z posiadanych klocków lego . Choć silnika z jawki (50ccm3) na pewno nie zastosuje <oki> .
Dzisiejszy dzień jest pod znakiem dywagowania na temat jak połączyć silnik ze skrzynią od seata. No i wstępne przymiarki motora w komorze silnika na wyciągarce .