Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 1Z Avant] Zatrzaśnięte drzwi

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sagitari
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Krzysztof
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.9 1Z

[B4 1Z Avant] Zatrzaśnięte drzwi

Post autor: Sagitari » 14 mar 2012, 22:56

Witam

Mam nietypowy problem; wymieniłem linkę bowdena w przednich drzwiach po stronie kierowcy (linka z haczykiem od wewnętrznej klamka drzwi) i niestety zatrzasnęły się drzwi. Właściwie to nie wiem co się stało. Łudzę się jeszcze, że to jakiś żart, ale niestety drzwi kierowcy są nie do sforsowania.
Sprawa wygląda tak, że nie dotykałem klamki zewnętrznej - wymieniłem tylko wewnętrzną linkę - podczepiłem jednym haczykiem do zamka i drugim do klamki i założyłem boczek, po czym zamknąłem drzwi.
Klamka zewnętrzna działała bez zarzutu, sądzę że w trakcie podczepiania haczyka do zamka musiało się coś obluzować i wypadł jakiś rygielek łączący zamek z zewnętrzną klamką, bo teraz chodzi zbyt lekko. Dziwne jest jednak to, że mimo działania klamki wewnętrznej drzwi nie chcą się otwierać - jak ciągnę chromowaną klamkę to czuć lekki opór i słychać, że linka jakby otwierała zamek, ale drzwi nawet nie chcą drgnąć.
Jedyne co teraz przychodzi mi do głowy, to może zdemontować tapicerkę środkowego słupka, żeby podnieść chociaż z tyłu boczek drzwi. Może wie ktoś, jak zdjąć te plastiki ze środkowego słupka? A może ktoś ma inny pomysł na dobranie się do drzwi?

[ Dodano: 2012-03-14, 23:05 ]
OK, już widzę, powtórzyłem temat :) Szczerze mówiąc nie wierzyłem, że komuś się to zdarzyło i nie użyłem wyszukiwarki, a tu proszę, widzę że ten temat był wałkowany, tak więc mój wątek proszę wrzucić "do piachu".

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wnętrze i tapicerka”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl