[80 b4 2.0 ABT]problem z ABSem
[80 b4 2.0 ABT]problem z ABSem
Witam
Mam taki problem z hamulcami tzn. zaczęło się od tylnego prawego zacisku był do wymiany ,wymieniłem go +tarcze +klocki,odpowietrzyłem układ i myślałem że problem zniknie , a tu nowy problem tzn.po przekręceniu kluczyka w pozycje 1 zapalają się następujące kontrolki od smarowania ,ładowania ,od poziomu płynu hamulcowego i powinna było tak przynajmniej wcześniej kontrolka ABSu a teraz tak nie jest .Ale myślałem że jest ok ale w czasie jazdy jeśli hamuje na suchej przyczepnej nawierzchni pedał hamulca pulsuję tak jak bym hamował na lodzie i wydobywa się charakterystyczny dźwięk pracy ABSu, następnie po dodaniu gazu i jeździe dalej po hamowaniu słychać jeszcze jakby ABS jeszcze pracował po chwili zanika .Czujnik sprawdzałem nie widać żeby był uszkodzony .
Może macie jakiś pomysł na tą usterkę .Pozdrawiam.
Mam taki problem z hamulcami tzn. zaczęło się od tylnego prawego zacisku był do wymiany ,wymieniłem go +tarcze +klocki,odpowietrzyłem układ i myślałem że problem zniknie , a tu nowy problem tzn.po przekręceniu kluczyka w pozycje 1 zapalają się następujące kontrolki od smarowania ,ładowania ,od poziomu płynu hamulcowego i powinna było tak przynajmniej wcześniej kontrolka ABSu a teraz tak nie jest .Ale myślałem że jest ok ale w czasie jazdy jeśli hamuje na suchej przyczepnej nawierzchni pedał hamulca pulsuję tak jak bym hamował na lodzie i wydobywa się charakterystyczny dźwięk pracy ABSu, następnie po dodaniu gazu i jeździe dalej po hamowaniu słychać jeszcze jakby ABS jeszcze pracował po chwili zanika .Czujnik sprawdzałem nie widać żeby był uszkodzony .
Może macie jakiś pomysł na tą usterkę .Pozdrawiam.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Nie wiem do końca jak jest w B4, ale u siebie w A4 mam możliwość podpięcia VAGa i sprawdzenia błędów ABS. Tylko że z drugiej strony gdyby u ciebie ABS wywalał błędy to świeciłaby się kontrolka.
Odepnij może ten czujnik i zobacz co się stanie. Jeśli wtedy ABS wywali błąd i nie będzie działał to prawdopodobnie będzie to wina czujnika. Jeśli nie będzie zmian to problem będzie leżał gdzieś indziej.
Odepnij może ten czujnik i zobacz co się stanie. Jeśli wtedy ABS wywali błąd i nie będzie działał to prawdopodobnie będzie to wina czujnika. Jeśli nie będzie zmian to problem będzie leżał gdzieś indziej.
- karolas123
- Forum Audi 80
mam ten sam problem. Wymieniałem przeguby przód i hamulce tył/przódi od tamtego momentu to się zaczęło. Podczas wymiany przegubów ruszałem czujnik ABS - może to wina złego ustawienia czujnika? Bo jak ustawie go w jeden pozycji to ABS znika po paru metrach się zapala i nie działa. A w innej pozycji wygląda jakby było OK ale przy dohamowywaniu załącza się ABS na pedale.
Także proszę o pomoc i radę.
Także proszę o pomoc i radę.
- karolas123
- Forum Audi 80
- karolas123
- Forum Audi 80
- karolas123
- Forum Audi 80