Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

SUBWOOFER do Audi 80

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze, nawigacje GPS, radia CB.
Awatar użytkownika
ATLAS
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: ATLAS » 17 mar 2012, 16:25

STX to najlepsze głośniki pod względem współczynnika ECONO. Za ich cenę nic nowego nie da się raczej lepiej kupić. Polecam, bo używałem kolumn estradowych w klubach opartych na ich głośnikach, oraz w domu od lat mam kolumny na ich głośnikach, obecny komplet chyba od 5 lat. Dobry sprzęt za dobrą kasę.

Awatar użytkownika
Bastek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Bastek » 17 mar 2012, 16:54

Ja mam subwoofer z głośnikiem Herz'a. Najpierw chciałem samemu robić skrzynię do tego głośnika, jednak znalazłem na allegro za super cenę. W prawdzie kosztowało to więcej niż proponowane tu 250 zł jednak nie żałuję. Ten woofer plus zestaw odseparowany helixa na przodzie i dobrze wystrojony napęd clariona i nic więcej do szczęścia nie potrzeba :mrgreen:

Awatar użytkownika
mantix
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mantix » 17 mar 2012, 18:10

Stx może są bardzo dobre, ale słyszałem, że nie nadawały się do caraudio bo się rozklejały.Nie wiem czy to prawda, ale cena ich też nie świadczy o ich jakości.Będę wybierał pomiędzy:intertechnik, U-Dimension a może re- audio.Zrobię skrzynkę i zobaczę jak to zagra.A może ten:
http://allegro.pl/jbl-gto-804-kurier-gr ... 72935.html

Awatar użytkownika
AudiLaziska
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: AudiLaziska » 18 mar 2012, 23:19

Ja odmierzam się z zamiarem kupna na przód JBL albo Pioneera, na tył coś gorszego, żeby tylko było dzwięk słychać, gdyż autem ma co trząść.. choć w planach jest peiying i byc moze sonic albo yakuza ;) :->

Awatar użytkownika
d8vit
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: d8vit » 22 mar 2012, 19:46

O widzę mowa o STX'ach.
Mam do czynienia z przetwonikami tej fimy od dobrych kilku lat, (tak estradowe, car audio jak i klasycznym stereo)
To co można powiedzieć o poduktach tej firmy bezwarunkowo i bez względu na kategorie mają rewelacyjny stosunek cena/jakość, a ta dróga jest przez wielu czesto niedoceniana przez brak wypracowanej marki.

Jeżeli chodzi o Car audio to niestety tylko przetworniki niskotonowe.
Głośniki na pewno warte swojej ceny. Nie wyglądają one może jak opakowane plastikiem JBL czy Pioneery, ale wzamian grają!
Lekkie membrany o duzej sztywności, dobre klosze i magnesy, na prawde swietne cewki i linki połączeniowe.

Pojawiły się w internecie plotki o rozklejających się głośnikach nowej serii(w starszej serii praktycznie nie spotykane), ja znam tylko jeden potwierdzony przypadek rozklejenia, przy łączeniu membrana cewka (z własnej głupoty, co ciekawe cewka sie nie spaliła). A pzez moje ręce przeszło już kilka egzmeplazy.

Najważniejsze jest to że w swojej cenie głośniki te grają często lepiej od droższych o 150-200zł produktów znanych producentów. A nowa seria samochodowych SW.STX jest godna polecenia.

Awatar użytkownika
LoveShakerz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: LoveShakerz » 01 lip 2012, 23:11

Ja w swoim bagażniku nie mam już połowy miejsca zrobiłem skrzynie ciśnieniową na fotkach bez obicia

Powiem wam tylko tak: do tego wzmacniacz 1000 watt i głośnik JBL 1100 watt w tej skrzyni i podkręconym wzmakiem na maxa uzyskuję naprawdę czysty i miękki bass w półce 2 bass reflexy tak wykombinowane by ciśnienie nie wypychało mi głośników do góry w drzwiach przednich mam 2 tweeterki mimo to jest taki bass że zatyka uszy. Myślę że lepszego rozwiązania nie potrzeba

koziolmc60
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: koziolmc60 » 13 lip 2012, 08:56

LoveShakerz, a ile ten wzmak i glosnik ma RMS-u ??? Z 250 bedzie??

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio, GPS, CB.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl