Witam ponownie dzisiaj zawalczyłem z tymi kierunkami i sie udało ale nie od razu.Na początku wszystko porozpinałem i podłączyłem do białego kabla jedną stronę kierunkowskazów i co ...kierunki zaczęły świecić non stop. :shock: więc odłączyłem .
Po dłuższych oględzinach i badaniu miernikiem okazało się że do białego kabla styka kabel zasilający centralkę w +12V.Zanim sie pokapowałem to chyba z pół godziny patrzyłem. .
Pomogła również wymiana diod na drugie, z tamtymi nie wiem co było..teraz kierunki mrugają raz na zamknięcie auta i 2 razy na otwarcie, syrena była uszkodzona więc zdemontowałem i zamontowałem nową wszystko pięknie świeci i się odzywa.Dziękuję za pomoc.
Temat uważam za zamknięty.
[80 B3 1,8 All] Problem z podłączeniem kierunkowskazów.
Kabel stykał w kostce którą podłączam do centralki i akurat kabel +12 v jest obok tego od kierunków jeden cienki drucik jakos cudem wyszedł z kabla +12 i stykał do sąsiada od kierunków który był troszkę wyciągnięty na siłę z kostki, izolacja się zesunęła i było trochę golizny :mrgreen: Wszystko zaizolowane ciepłym klejem i działa jak potrzeba <ok>