jak w temacie szukałem coś na ten temat ale nic nie znalazłem. Dlatego proszę o pomoc od jakiegoś czasu podczas zamykania bądź otwierania drzwi autka słyszę dziwny dźwięk przez jakieś 15 sek po chwili załapuje i jest wszystko ok drzwi pozamykane. Nie wiem co to może być domyślam się że jakiś silniczek pewnie wysiada jeżeli tak jest to proszę o radę czy da się jeszcze coś z nim zrobić czy czeka mnie wymiana i gdzie on się znajduje ?
z góry dziękuje za rady :lol:
[ 80 B4 ] buczenie przy zamykaniu i otwieraniu
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Prawdopodobnie masz uszkodzoną pompkę pneumatycznego zamka albo uszkodzene rurki lub siłowniki przez co ucieka koledze podciśnienie/nadciśnienie przez to dłużej i głośniej buczy.
W Audi 80 B4 ta pompka znajduje się pod wykładziną po prawej stronie w bagażniku.
Najprostszą metodą na sprawdzenie pompki jest dotarcie do niej, zdjęcie z niej tego czarno-zielonego węża zatkanie wyjścia palcem i zasunięcie lub odsunięcie drzwi. Jeśli szybko włączy się i wyłączy i będzie wyczuwalne że pompka ssie lub dmucha to znaczy że jest dobra przyczyny trzeba szukać gdzie indziej.
W Audi 80 B4 ta pompka znajduje się pod wykładziną po prawej stronie w bagażniku.
Najprostszą metodą na sprawdzenie pompki jest dotarcie do niej, zdjęcie z niej tego czarno-zielonego węża zatkanie wyjścia palcem i zasunięcie lub odsunięcie drzwi. Jeśli szybko włączy się i wyłączy i będzie wyczuwalne że pompka ssie lub dmucha to znaczy że jest dobra przyczyny trzeba szukać gdzie indziej.
Koledzy podepnę się pod temat bo nie mogę znalesc rozwiązania. W moim przypadku pompka działa, po przytkaniu palcem wejscia pięknie zamyka i otwiera zamki, w jaki sposób mogę sprawdzic szczelnosc tego układu bo już nie mam pomysłu, pompka bzyczy przy otwieraniu drzwi tak przez 20s. Przy samej pompce wężyki nie są popękane ale nie wiem jak tam dalej w drzwiach czy jedynym rozwiązaniem jest rozdzieranie po kolei tapicerek i sprawdzanie wężyka po wężyku?