[B3] maź pod korkiem oleju
[B3] maź pod korkiem oleju
witam jestem nowym uzytkownikiem forum jestem ogolnie ze szczecina i szukam kogos z okolicy co by cos wiedzial na ten temat(ewentualnie bym podjechal i bym obgadal temat)ZROBILO MI SIE TAKIE BIALE MASLO POD KORKIEM,SLYSZALEM ZE MOZE TO BYC PRZEZ TO ZE JEZDZE NA KROTKICH DYSTANSACH.PRZED WYLUKANIEM TEGO PROBLEMU Z OLEJU ZROBIL MI SIE JAKIS BUDYN A NA OLEJU JEZDZILEM ZALEDWIE 4 MIESIACE...PROSZE O KONTAKT NA MEILA LUB PO TEMATEM POZDRO audi z LPG
Ostatnio zmieniony 21 mar 2012, 21:28 przez DENON32, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
Dla pewności wykręć sobie świece i zobacz czy nie mają białego nalotu ... u mnie tak to sie objawiło, a masło mi sie zrobiło dopiero wtedy jak już pękła w ogóle uszczelka, a tak to było ok i po korku nic nie widać było.
Wymieniałem świece i zbagatelizowałem tą sprawe troche, ale domyślałem się że już długo nie pociągnie ale udało sie zrobić jeszcze 8 tys... aż uszczelkę wydmuchło
Wymieniałem świece i zbagatelizowałem tą sprawe troche, ale domyślałem się że już długo nie pociągnie ale udało sie zrobić jeszcze 8 tys... aż uszczelkę wydmuchło
POWIEM TAK TO JEST MOJA PIERWSZA B3 I AZ GLUPIO SIE PRZYZNAC NO ALE CO-GDZIE SIE ZNAJDUJE TEN ZBIORNICZEK WYROWNAWCZY?WCZESNIEJ JAK ZROBIL MI SIE TEN BUDYN Z OLEJU TO OD RAZU GO WYMIENILEM ZROBILEM PRAWIE 2TYS I OLEJ JEST PRAKTYCZNIE JAK NOWY,,,ACHA MAM TEZ WALNIETA USZCZELKE POD POKRYWA SILNIKA BO WIDZE ZE MAM TLYSTY SILNIK.CZY TO MOZE BYC TEZ ZE PRZEZ TA USZCZELKE COS SIE DOSTALO DO OLEJU????? :roll:
Myślę, że odma okaże się zaklajstrowana mazią co rzecz jasna pogarsza sprawę pozbywania się przez układ wilgoci. Proponuję poczytać co to jest i gdzie się znajduje. Są tematy o czyszczeniu i usterkach odmy w naszych autach na forum.
Zdecydowanie warto do niej zajrzeć.
Koniecznie trzeba póki co sprawdzać często poziom i wygląd cieczy chłodzącej oraz oleju silnikowego. Również bacznie spoglądałbym, czy auto nie zaczyna nadmiernie buchać na biało z wydechu, zwłaszcza, że się ciepło zrobiło i auta mniej dymią na biało....
Do kłębów jasnego dymu może dołączyć ich słodkawy zapach. Zbliżony do cieczy chłodzącej.
Zdecydowanie warto do niej zajrzeć.
Koniecznie trzeba póki co sprawdzać często poziom i wygląd cieczy chłodzącej oraz oleju silnikowego. Również bacznie spoglądałbym, czy auto nie zaczyna nadmiernie buchać na biało z wydechu, zwłaszcza, że się ciepło zrobiło i auta mniej dymią na biało....
Do kłębów jasnego dymu może dołączyć ich słodkawy zapach. Zbliżony do cieczy chłodzącej.