[B3 1.6 PP] Awaria hamulców
-
- Forum Audi 80
Witam.Po dzisiejszej mroźnej nocy audi z trudem odpaliło. Zostawiłem je żeby się trochę rozgrzało.Po paru minutach wsiadłem i stwierdziłem całkowity brak hamulców.Jeździłem wczoraj i wszystko było w idealnym porządku.Sprawdziłem płyn,jest prawidłowy poziom.
przecieków na kołach i na przewodach nie widać.Po wciśnięciu pedał wpada do samego końca.Po kilkukrotnym szybkim wciśnięciu pedał jest trochę wyżej i samochód troszkę hamuje,ale po puszczeniu pedału i następnym wciśnięciu pedał idzie do podłogi.Płyn nie jest stary,klocki i szczęki pół roku temu wymieniane.Proszę o pomoc
przecieków na kołach i na przewodach nie widać.Po wciśnięciu pedał wpada do samego końca.Po kilkukrotnym szybkim wciśnięciu pedał jest trochę wyżej i samochód troszkę hamuje,ale po puszczeniu pedału i następnym wciśnięciu pedał idzie do podłogi.Płyn nie jest stary,klocki i szczęki pół roku temu wymieniane.Proszę o pomoc
-
- Forum Audi 80
Przecieków żadnych nie widać. Ze zbiorniczka nie ubyło ani trochę płynu. jeszcze wczoraj wieczorem hamulce działały idealnie.Jaki będzie koszt nowej pompy?.
Tu cos znalazlem http://moto.allegro.pl/pompa-hamulca-au ... 01736.html
-
- Forum Audi 80
Dziękuję za pomoc.
Witam serdecznie jestem tu nowy,ale z tego co widzę to długo tu zawadzę ponieważ mam sporo do robienia w mojej Pannie Audi,a forum jest właśnie tym czego szukałem.Pierwsza sprawa w zasadzie najważniejsza otóż wczoraj kupiłem 80 po jezdzie próbnej okazało się że wycieka płyn hamulcowy (dość obficie),hamulec łapał zwalniając lecz bardzo słabo ,ale trzeba było pompować go jak w maluchu,wiec cała trasę przejechałem na łapie.Teraz tak nie mam pojecia gdzie i co to moze ciec jestem w sumie zielony w tym temacie wiec proszę o kontakt z użytkownikami najlepiej co mają troszkę cierpliwości dzięki z góry pozdrawiam.