[B4 Avant 2.3 NG] spalanie auta na LPG ?
[B4 Avant 2.3 NG] spalanie auta na LPG ?
koledzy,czy spalanie mojej Audi 2.3 NG Avant LPG jazda taka mieszana to około 13,5 litra gazu jest normalne ? czy da się zejść niżej lub może wyregulować ?
dodam że kupiłem audi od kolegi założyłem LPG nowy,instalacja dobrze dobrana,ostatnio dowiedziałem się od poprzedniego właściciela że po nad rok czasu nie były wymieniane świece-to może mieć duży wpływ na spalanie ? silnik w dobrej kondycji,auto zbiera się dobrze i nic złego się nie dzieje z silnikiem,sondę wymieniłem i instalacja LPG 3 generacja.
dodam że kupiłem audi od kolegi założyłem LPG nowy,instalacja dobrze dobrana,ostatnio dowiedziałem się od poprzedniego właściciela że po nad rok czasu nie były wymieniane świece-to może mieć duży wpływ na spalanie ? silnik w dobrej kondycji,auto zbiera się dobrze i nic złego się nie dzieje z silnikiem,sondę wymieniłem i instalacja LPG 3 generacja.
-
- Forum Audi 80
dzisiaj rozmawiałem z gazownikiem co mi zakładał instalacje LPG i mówiłem jemu o spalaniu mojego auta,i mówił że po wymianie świec i filtra zrobimy regulację,auto powinno palić przy normalnej jeżdzie w granicach 12 l,zakładając jazdę normalną bez butowania i ja też tak myślę,byłem się pytać w auto landzie i kolega zaproponował mi świece BOSCH SUPER PLUS (jedno elektrodowa)
co myślicie na temat tych świec będzie pasować ? a może coś innego polecacie ? coś na czym jeżdzicie,ja w tej chwili mam świece boscha 3 elektrodowe i śmiga
co myślicie na temat tych świec będzie pasować ? a może coś innego polecacie ? coś na czym jeżdzicie,ja w tej chwili mam świece boscha 3 elektrodowe i śmiga
-
- Forum Audi 80
Też pytałem kiedyś o spalanie tego silnika i moim zdaniem nic z tym nie zrobisz mi spala w zime około 15 a przy ciągłym bucie 16-17 a lato troche mniej bo ok 13 wiec mysle ze jest ok. Wymieniony olej filtry, swiece, kable, czujnik temp, ustawianie rozrządu lampa stroboskopową, regulacja gazu 2 razy i nic sie nie zmieniło. Ale wymiana tego wszystkiego wpłyneła na osiągi i kulture pracy silnika. Pozdrawiam