Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[b4 1Z] problem z elektrycznymi lusterkami

ODPOWIEDZ
krzysiek21_01_1989
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[b4 1Z] problem z elektrycznymi lusterkami

Post autor: krzysiek21_01_1989 » 22 mar 2012, 14:19

Witam,
Mam problem z elektrycznymi lusterkami, w sumie to od dwóch lat, ale nie przeszkadzało mi to, dopóki nie zaczęła jeździć autem moja dziewczyna, nawiasem mówiąc sporo niższa, ale do rzeczy, chodzi o to, ze sterowanie zarówno dla lusterka prawego jak i lewego jest w dwóch płaszczyznach, tzn. w lewo i w dół, w prawo i do góry w ogóle nie słychać silniczków. Podejrzewam, że winny może być przełącznik, bo przewody między nadwoziem a drzwiami już przeglądałem i wyglądają jak nowe. Miał ktoś taki problem i mógłby się podzielić informacją, jak go rozwiązał?
Z gory dziękuje

Awatar użytkownika
Jarek3601
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Jarek3601 » 22 mar 2012, 16:42

Wg mnie może to być wspomniany przełącznik, tam są takie blaszki ze sprężynkami, mogą własnie nie łączyć w pewnych pozycjach (pewnie wymagają wyczyszczenia lub któraś pękła i się posypała). Wypadałoby rozebrać i zobaczyć co i jak, jednak rozebranie to nie problem ale już złożenie żeby działało to trochę zabawy bo znając życie przy wyciąganiu środka przełącznika wszystko się rozsypie, a wtedy są puzzle 3D.
Trzeba uważać przy rozbieraniu żeby nic się nie rozsypało.

Awatar użytkownika
hudy
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABT
Kontakt:

Post autor: hudy » 25 mar 2012, 09:59

Budowa przełącznika jest prosta jak budowa cepa.Jak go rozbierzesz to sie sam przekonasz.Najpierw go rozbierz jak kolega radzi i posprawdzaj styki i je przeczyść.Możesz też spiąć kable w kostce na krotko i bedziesz wiedział to wina przełącznika.

Awatar użytkownika
Jarek3601
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Jarek3601 » 26 mar 2012, 07:35

Od razu można wymienić żarówki podświetlenia jeśli miałeś spalone, bo z tego co wiem to w tych przełącznikach lubią się spalić.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Lusterka, szyby, szyberdach.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl