[ 80 B4 1Z ] 101hp 221Nm boost 1,2 bar[ABI]konserwacja str 5
- AudiLaziska
- Forum Audi 80
[ 80 B4 1Z ] 101hp 221Nm boost 1,2 bar[ABI]konserwacja str 5
Witam, chciałbym się pochwalić moim pierwszym samochodem, nie byle jakim samochodem . Wybór padł na AUDI 80 [1Z] model B4 w nadwoziu Avant i pięknym szarym kolorze :-> . Niuńkę zakupiłem dokładnie tydzień temu. Poprzedni właściciel po prostu nie dbał o nią w ogóle.. aż się łezka kręciła jak ją zobaczyłem, że można doprowadzić samochód do takiego stanu..ciężko ją było postawić na nogi, ale powoli mi się to udaje, brakuje jej do ideału, ale myślę, że powstydzić się nią nie mogę. .
Co do wyposażenia:
Elektrycznie Szyby [przód]
Elektrycznie Lusterka
Elektryczny Szyberdach
Centralny Zamek
2x Poduszki Powietrzne
4x Ori Alufelgi Audi
Wspomaganie
ABS
Roleta
Co w niej zrobiłem:
Umyłem ją [ nie widziała myjki od poczatku zimy, tak była uje... ]
Odkurzanie wnętrza, tapicerki
Nowy Meszek [ Robota Babci :-> ]
Polerka
Woskowanie
Własnoręczne czyszczenie 4x UJE...ANYCH felg, też mi się wydaje, że nie były czyszczone od wielu, wielu lat..
Nowe Radio JVC , Skrzynia basowa PIONEER TSW307-D4 i Wzmacniacz Magnat
Co Zamierzam zrobić:
Wymiana nastawnika pompy [ szarpie całą budą szczególnie na 5 biegu ]
Nowa ORI gałka zmiany biegów
Pranie foteli, podsufitki i całej tapicerki
:!: Marzą mi się lampy z Soczewką )
:!: Deliktanie obniżyć zawieszenie ok 2-3cm
:!: Ładniejsza FELGA na lato.
:!: Lekko przyciemnić Tylne szyby
:!: Przede wszystkim PORZĄDNY SPRĘT AUDIO :lol: :lol: :lol:
Zdjęcia Po Zakupie Zaraz
Pierwsza krótka sesja
25.03.2012
Zakup i założenie zaślepek wlotów powietrza w przednim zderzaku :->
ZAŚLEPKI
Przed założeniem
Już po założeniu 8-)
Polerka Wydechu
26.03.2012
Nudziło mi się wiec chwyciłem w dłoń skrawek papieru ściernego, niestety nie jest to taki efekt jaki chciałem osiągnąć, wydaje mi się, żeby to doprowadzić do ładnej polerki przydałaby się pasta AUTOMAX i możliwe wiertarka z filcem, jak myślicie ? poradźcie coś jak macie jakieś swoje sposoby
28.03.2012 cz2 Polerowania wydechu :mrgreen:
02.04.2012 Założenie nowych 'postojówek'
Parę zdjęć ze spociku w Rybniku
Sobotni spocik z kolegą z Lipna
Co do wyposażenia:
Elektrycznie Szyby [przód]
Elektrycznie Lusterka
Elektryczny Szyberdach
Centralny Zamek
2x Poduszki Powietrzne
4x Ori Alufelgi Audi
Wspomaganie
ABS
Roleta
Co w niej zrobiłem:
Umyłem ją [ nie widziała myjki od poczatku zimy, tak była uje... ]
Odkurzanie wnętrza, tapicerki
Nowy Meszek [ Robota Babci :-> ]
Polerka
Woskowanie
Własnoręczne czyszczenie 4x UJE...ANYCH felg, też mi się wydaje, że nie były czyszczone od wielu, wielu lat..
Nowe Radio JVC , Skrzynia basowa PIONEER TSW307-D4 i Wzmacniacz Magnat
Co Zamierzam zrobić:
Wymiana nastawnika pompy [ szarpie całą budą szczególnie na 5 biegu ]
Nowa ORI gałka zmiany biegów
Pranie foteli, podsufitki i całej tapicerki
:!: Marzą mi się lampy z Soczewką )
:!: Deliktanie obniżyć zawieszenie ok 2-3cm
:!: Ładniejsza FELGA na lato.
:!: Lekko przyciemnić Tylne szyby
:!: Przede wszystkim PORZĄDNY SPRĘT AUDIO :lol: :lol: :lol:
Zdjęcia Po Zakupie Zaraz
Pierwsza krótka sesja
25.03.2012
Zakup i założenie zaślepek wlotów powietrza w przednim zderzaku :->
ZAŚLEPKI
Przed założeniem
Już po założeniu 8-)
Polerka Wydechu
26.03.2012
Nudziło mi się wiec chwyciłem w dłoń skrawek papieru ściernego, niestety nie jest to taki efekt jaki chciałem osiągnąć, wydaje mi się, żeby to doprowadzić do ładnej polerki przydałaby się pasta AUTOMAX i możliwe wiertarka z filcem, jak myślicie ? poradźcie coś jak macie jakieś swoje sposoby
28.03.2012 cz2 Polerowania wydechu :mrgreen:
02.04.2012 Założenie nowych 'postojówek'
Parę zdjęć ze spociku w Rybniku
Sobotni spocik z kolegą z Lipna
Ostatnio zmieniony 08 wrz 2012, 10:19 przez AudiLaziska, łącznie zmieniany 12 razy.
Ładny avancik z fajnym kolorkiem i dobrym serduszkiem Ogarniesz co trzeba i będziesz się cieszył bezproblemowym eksploatowaniem
jaki masz osprzęd silnika :?: Jeżeli pierburg to można wyczyścić, a nie odrazu zmieniać.AudiLaziska pisze:Wymiana nastawnika pompy [ szarpie całą budą szczególnie na 5 biegu ]
z tą podsufitką to uważaj, bo nie lubi zbyt dużej ilości wodyAudiLaziska pisze:Pranie foteli, podsufitki i całej tapicerki
- AudiLaziska
- Forum Audi 80
Witaj, tak, to jest PIERBURG `1995r. Jutro bd dzwonił do szpeca od pomp i sie ugadam to się tym autem przejedzie i mi powie co to może być i jaki mniej więcej koszt tego będzie. Co do podsufitki jest w stanie bardzo złym delikatnie mówiąc... myślę, żeby sam spróbować to wyczyścić ale jak będzie pogoda żeby auto otworzyć i żeby schło sobie na słoneczku, a jak nie da rady samemu to się zadzwoni do szpeca i zrobi , niestety zapłaci się, ale przynajmniej będę mógł na to patrzeć. Miło,że się podoba, myślę, że na jakimś spociku lub zlocie będę miał okazję zobaczyć Twoją niunię i zamienić parę słów Pozdrawiam serdecznie :->
- AudiLaziska
- Forum Audi 80
- AudiLaziska
- Forum Audi 80
k3llys Dzięki No faktycznie region ten sam, bardzo chętnie można kiedyś się ugadać i pooglądać swoje pociechy
No podsufitka to jest coś strasznego, jak ogarne jakiegoś szpeca od czyszczenia tapicerki to i podsufitkę mi ogarnie
Tak silniczek jest myślę w bardzo dobrej kondycji zresztą , będzie okazja, to sam zobaczysz
1.8s Witaj, to jest 1995r dokładnie 22 marzec jak sie nie mylę :mrgreen:
No podsufitka to jest coś strasznego, jak ogarne jakiegoś szpeca od czyszczenia tapicerki to i podsufitkę mi ogarnie
Tak silniczek jest myślę w bardzo dobrej kondycji zresztą , będzie okazja, to sam zobaczysz
1.8s Witaj, to jest 1995r dokładnie 22 marzec jak sie nie mylę :mrgreen:
- AudiLaziska
- Forum Audi 80
dydo85 Wpadne chętnie jak znajde troche czasu to z miłą chęcią , sam mam piekielną ochotę pooglądać najlepszą 80-tke w POLSCE !! Pozdrawiam
szuan niestety teraz brak pieniążków.. jak coś uzbieram to sie odezwę, może jeszcze mi się uda, że ich nie sprzedaż . Pozdro
No, kolego a Ty skąd jesteś, Tychy ? ;>
szuan niestety teraz brak pieniążków.. jak coś uzbieram to sie odezwę, może jeszcze mi się uda, że ich nie sprzedaż . Pozdro
No, kolego a Ty skąd jesteś, Tychy ? ;>
- AudiLaziska
- Forum Audi 80
dydo85 pisze:to do Lublina bedziesz miał kawałek drogi żeby odwiedzic Górnika chyba ze podjedziesz do Nikiego to bedzie blizej u mnie nie ma nic nadzwyczajnego...AudiLaziska pisze:sam mam piekielną ochotę pooglądać najlepszą 80-tke w POLSCE
Dla mnie najładniejsza jest wlasnie Twoja dużo juz ogladalem , jest duzo ciekawych projektow, jednak Twoj odpowiada mi w każdym calu !
Swoje polerowałem ręcznie. Najpierw papierem ściernym 150, 180, 240 potem na mokro 400, 800, 1000. Na koniec przepolerowałem auto maxem i jest git Jak wyszło możesz zobaczyc w temacie o mojej audianie. U ciebie trzeba to troche poprawić, bo nie ma aż takiego fajnego efektuAudiLaziska pisze:wydaje mi się, żeby to doprowadzić do ładnej polerki przydałaby się pasta AUTOMAX i możliwe wiertarka z filcem, jak myślicie
- AudiLaziska
- Forum Audi 80