[All] Modyfikacje - Zawieszenie, sprężyny amorki, gwint
- Mabrothrax
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- eSPe
- Forum Audi 80
- Imię: Sławek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Mam takie na sprzedaż. Jeździły w sedanie więc i do Avanta podejdą. Są z Ośki.p-a-b-u pisze:Witam
Będzie mi ktoś w stanie napisać o ile obniżają sprężyny Weitec o numerach: AU031VA/000; AU031HA/000
Próbowałem szukać w katalogu Weitec'a ale coś za mało rozgarnięty chyba jestem
z góry wielkie dzięki
Ale też nie wiem ile obniżają.
Wie ktoś?
- Mabrothrax
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- eSPe
- Forum Audi 80
- Imię: Sławek
- Nadwozie: Avant
- Kontakt:
Doszły.Mabrothrax pisze:Doszły Ci eSPe, te sprężynki do S2? założyłeś? pochwal się jak to wygląda
Pasują P&P. Nie wiem jeszcze jak wygląda auto na nich bo jeszcze kół nie założyłem.
Niestety są przygody.
Osadzenia amorów przednich wymagały dodatkowo wymiany i tuleje tylnego górnego wahacza wytrzaskane.
Obecnie jestem na etapie poszukiwania tulei albo całego wahacza z tulejami (auto wisi na podnośniku rozkręcone). Ma ktoś Lewy Tył Górny Wahacza do quattrówki na zbyciu?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Pawel
- Nadwozie: Cabrio
Już je założyłem. Fotki w moim temacie. Po pomiarach wyszło, że przód siadł 55mm a tył niestety 65. Są z sedana a, avant jednak jest trochę cieżśzy. Co mogę o nich powiedzieć to tyle, że samochód jest sztywny ale komfort jazdy jest jeszcze bardzo przyzwoity. Spodziewałem się taczkowozu a jednak jest ok.eSPe pisze:Mam takie na sprzedaż. Jeździły w sedanie więc i do Avanta podejdą. Są z Ośki.p-a-b-u pisze:Witam
Będzie mi ktoś w stanie napisać o ile obniżają sprężyny Weitec o numerach: AU031VA/000; AU031HA/000
Próbowałem szukać w katalogu Weitec'a ale coś za mało rozgarnięty chyba jestem
z góry wielkie dzięki
Ale też nie wiem ile obniżają.
Wie ktoś?
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
roznica polega na dlugosci gwintu na ladze amortyzatora, ktora w coupe jest dluzsza i nie zakrecisz gwintu na kontre na tyle wczesnie aby trzpien gwintowany nie wystawal za duzo, gdy bedzie wystawal za bardzo to moze Ci rozerwac poszycie gdy dach bedzie schowany w bagaznik dachu, mozna kombinowac z podkladkami tulejowymi, ale musisz dobrac na tyle dluga zeby dobrze wszystko poskrecac, troche skomplikowane, ale jak bedziesz go zakladal to zrozumiesz o czym pisze