[All] Wymiana jednego amortyzatora, czy tak można?
[All] Wymiana jednego amortyzatora, czy tak można?
Ostatnio na badaniu technicznym, diagnosta powiedział mi, że mam do wymiany lewy przedni amortyzator ( ten od strony kierowcy). Pytanie do was czy mogę wymienić tylko jego czy muszę wymieniać oba ? Pytam bo ostatnio nie mam za dużo zbędnej kasy. Co grozi jeśli wymienię tylko niesprawny amortyzator? Czy po wymianie amortyzatora/rów trzeba ustawiać zbieżność ?
- Francis1982
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Można wymienić jeden amortyzator. Można też wymienić sam wkład ale trzeba mieć do tego ściągacze. Tylko, że przy zakupie jednego nie dostaniesz gwarancji. Zbieżności nie trzeba robić jak wymieniasz sam wkład. Nie wiem jak jest ze słabszymi zamiennikami ale te nieco droższe powinny być P&P i zbieżność nie powinna być konieczna. No chyba, że jak wymienisz jeden to okaże się, że samochód kompletnie nie nadaje się do jazdy. Najlepiej zadbać by na jednej osi były przynajmniej tego samego typu (olejowe lub gazowe)
Oczywiście że za sztukę, być może wzieliście wyrażenie "kayaby" w sensie jako komplet. Źle się chyba wyraziłem. Pisał że kupił GH za 109 zeta za 1 szt. Ja za jedną szt Kayaby zapłaciłem w zeszłym roku coś koło 90 zeta.PieterB pisze:no tu chyba przesadziłeś, chyba 1 sztukę a nie kompletjaco80 pisze:W tej cenie miałbyś Kayaby,
A teraz dopiero kolega napisał że chodzi o BMW, to zmienia postać rzeczy, być może są droższe amory.