Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep samochodowy

[1.8 JN B3] Zawór powietrza dodatkowego

Wszystko co związane z LPG
ODPOWIEDZ
wojmak
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[1.8 JN B3] Zawór powietrza dodatkowego

Post autor: wojmak » 26 mar 2012, 16:39

Mam prośbę wrzućcie jakieś foty tego ustrojstwa. Tzn o co mi chodzi. Mam na niego miejsce ale zaworu brak. Chciałbym go dokupić, a nie wiem jak powinien być podłączony tzn jakie przewody powietrza skąd idące i dokąd. jakie przewody elektryczne i gdzie ich szukać{ o ile są} Dobre byłyby zbliżenia i jakiś konkretny opis na zasadzie to tu a tamto tam.
Wogóle to mój układ paliwa jest jakiś dziwny:

1 Uklad wtrysku KE - Jetronic
2.Zawórkrokowy podpięty do miksera Lpg i gdzieś tam jeszcze
3. Zawór powietrza dodatkowego brak
4 Sonda lambda chyba brak albo nie wiem gdzie mam szukać
5. Silnik JN był SD
6. Jakś rurka zatkana korkiem gumowym wychodząca z kolektora wydechowego
7 Jednostka sterująca jest nad nogami
8. wszelkie elektryczne oprzyrządowanie KE - Jetronica niby jest i podpięte kable
9 Jakieś puste otwory w obudowie filtra jakby cos tam było a nie ma

Mimo to silnik chodzi i to ładnie. Obroty trzyma stabilmne - na LPG 950 obr., a na Pb ok.1000. Płynnie przechodzi benzyna gaz i odwrotnie i niby okey, a nie do końca.

Jak np braknie gazu na drodze, paliwo jest to nie zapali za cholerę na rozruszniku. Na gazie tak i to od kopa.

Zimny rano pali bez problemu na benzynie. Potem gaz itd. Jak nagrzany zapali na Pb i zaraz zga śnie, potem Lpg i od razu pali.

Czasem natomiast jak nagrzany nie zapali na Pb i już tylko na gazie. Tak więc jak nagle braknie gazu to problemy z zapaleniem po przerłączeniu na Pb. Podczas jazdy przełącza się jak i kiedy chcę i i jadę dalej. Tzn jak ja chcę go przełączyć. Nie wiem co jest grane. Zimny pali na Pb, ciepły na Pb nie chce, a na gazie tak. A tak oprócz tego to wszystko jest naprawdę ok.
Macie jakieś pomysły co robić?

[ Dodano: 2012-03-30, 19:00 ]
Widzę że nikt nie odpowiada szkoda, pewnie nie ma takich co by się znali, szkoda.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zasilanie LPG”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl