Hej, pewnie czegoś oczywistego nie wiem, lecz po rozebraniu lampki wewnętrznej przy lusterku(mycie) spostrzegłem, że ma ona dwa stanowiska dla żarówek. No to wsadziłęm drugą, bo brakowało i...auto stało się o nią cięższe :lol: Innych efektów brak.
Co się dzieje z oświetleniem -krańcówki działają wszystkie, czasówka działa, lampki nad drzwiami wszystkimi działają(u kierowcy oczywiście nie ma "oczka" fabrycznie). Po zatrzymaniu auta i wyjęciu kluczyka oświetlenie się włącza -czasówka je wyłącza, po wciśnięciu palcem elementu stacyjki czasówka startuje od nowa.
Przełączniki działają wszystkie, każda lampka świeci...przednia też oprócz tej jednej żarówki.
Szukając uzasadnienia jej obecności pomyślałem, że jak otworzę auto pilotem to ona się zapali....nic z tego, opcja ta zresztą była chyba dodatkowa, u mnie może jej nie było, lub padła. W każdym razie oświetlenie wnętrza nie ma u mnie nic wspólnego z funkcją otwierania autka pilotem.
I oczywiste pytanie -po co ta żarówka druga w lampce? Coś jest zepsute, czy po prostu ma jakieś ciekawe, rzadko spotykane działanie?
[90 b3] Lampka wew. przód -dwie żarówki
-
- Forum Audi 80