Witam, wiem wiem ten temat był wałkowany dużo razy.. Ale nie było takiego przypadku jak jest u mnie. Od kupna samochodu zapalałem go zawsze na benzynie, po przejechaniu kilku km przełączałem na gaz. I wszystko było git, aż do przedwczoraj gdy chciałem zapalic samochód auto normalnie zapaliło na benzynie, po chwili zgasł, zapaliłem znowu i wszystko juz było okej. Wczoraj przytrafiła mi się ta sama przygoda, ale zapalił. A dziś rano nie moge go zapalić na benzynie, a na gazie chodzi jak marzenie. Wymieniłem filtr powietrza, dokręciłem opaski uciskowe bo myślałem ze gdzies silnik dostaje lewego powietrza. W filtrze powietrza mam zamontowane antywybuchowe szpeje wiec przepływka uszkodzona nie będzie napewno, tymbardziej ze nie miałem wybuchów gazu. Dalej to samo.
Teraz pytanie co może być przyczyną tak nagłej wady ?
-Przełącznik gaz/gaz-benz/benz mam sprawny,
-wymiana filtra paliwa by pomogła?
-źle wskazuje mi ilość paliwa, ale mniej wiecej miałem 10 L w zbiorniku, więc raczej pompka syfu nie pociągła.
-po właczeniu zapłonu pompke słychać
-mam mleczko pod korkiem oleju i w odmie.
Pozdrawiam i dziękuje
[ ABK 2.0 + gaz] Auto nie pali na benzynie,a na gazie odpala
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Rafał
- Model: Audi 80 B1
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 6A
Jest mi troche wstyd, ale nie miałem paliwa.. byłem przekonany ze miałem , a tutaj niespodzianka.
Co do białej mazi, w odmie ją wyczysciłem i wszystkie weżyki tez przeczysciłem, zobaczymy czy dalej się będzie osadzał, jeżeli tak to zastanowie się nad uszczelką.
Póki co jest mi wstyd, no ale człowiek uczy się na błędach.
W takim razie temat można zamknąć.
Co do białej mazi, w odmie ją wyczysciłem i wszystkie weżyki tez przeczysciłem, zobaczymy czy dalej się będzie osadzał, jeżeli tak to zastanowie się nad uszczelką.
Póki co jest mi wstyd, no ale człowiek uczy się na błędach.
W takim razie temat można zamknąć.