[80 B4 1,9 1Z]Skrzynia 6-cio biegowa
[80 B4 1,9 1Z]Skrzynia 6-cio biegowa
Witam,
mam takie pytanie czy da się P&P wsadzić do 1Z skrzynie 6 biegów bo podobno się da ale robił ktoś takie cuda i jaki efekt i czy da się to zrobić bez żadnych przeróbek.
Szukałem ale nic nie znalazłem, chyba że jest jakiś już taki temat to proszę o link.
mam takie pytanie czy da się P&P wsadzić do 1Z skrzynie 6 biegów bo podobno się da ale robił ktoś takie cuda i jaki efekt i czy da się to zrobić bez żadnych przeróbek.
Szukałem ale nic nie znalazłem, chyba że jest jakiś już taki temat to proszę o link.
-
- Forum Audi 80
- andrzejsz23
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
- andrzejsz23
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Moim zdaniem gra nie warta zabawy . Lepiej poszukać skrzyni 5 G od AWX PD 130 ps
zdecydowanie prościej wsadzić bo łapy pasują od twojej skrzyni. A poł ośki toloteria możesz trafić na inne wtedy przekładasz połośki od A4 a jak starszy typ to zostaja od B4.
Zobacz temat kolegi Mroza on ma skrzynie od A4 z 2005 roku .
6g jest minimalnie dłuższa dużo większa ma inny wybierak i pierwsze dwa biegi są identyczne jak w 5g.
Pozdro
zdecydowanie prościej wsadzić bo łapy pasują od twojej skrzyni. A poł ośki toloteria możesz trafić na inne wtedy przekładasz połośki od A4 a jak starszy typ to zostaja od B4.
Zobacz temat kolegi Mroza on ma skrzynie od A4 z 2005 roku .
6g jest minimalnie dłuższa dużo większa ma inny wybierak i pierwsze dwa biegi są identyczne jak w 5g.
Pozdro
Bo moja powoli daje oznaki że coś ją zaczyna boleć. I w BAA, bo taką mam, są krótkie biegi i chciałbym coś wrzucić przy okazji żeby przynajmniej ta 4 i 5 była o wiele dłuższa dlatego pomyślałem że może z A4 6 biegów podejdzie, a rozmawiałem z jednym gościem i powiedział że to nie problem założyć bo niby wszystko pasuje, ale twierdzę że jednak na forum lepiej będziecie wiedzieć, a nóż ktoś przerabiał taki mini tuning.
Lubie takich ludzi . No niby pasuje. Mi też mówili że nie pasuje. A jeździ i działa :mrgreen:rozmawiałem z jednym gościem i powiedział że to nie problem założyć bo niby wszystko pasuje, ale twierdzę że jednak na forum lepiej będziecie wiedzieć, a nóż ktoś przerabiał taki mini tuning.
Założyć się da, ale niestety w skrzyniach 6-cio biegowych montowano sprzęgło i dwumas 240 mm przez co zwiększają się koszty takiej zmiany w szczególności jeżeli będziesz chciał założyć nowe elementy. Znacznie taniej bo przy zastosowaniu kompletu jednomas + sprzęgło z 1Z wyjdzie założenie skrzyni 5-cio biegowej z Passata B5 FL / A4 B6 z silnikami AWX. Inna sprawa że niektóre skrzynie 6-cio biegowe przynajmniej w Passacie nie są wcale długie, dla przykładu u mnie w Passacie z AVF na 6-tce przy 3000 obr. jest tylko 155 km/h. Pamiętaj też, że zbyt długie przełożenia mogą za bardzo zamulić auto.