[B4 1,9TDI 1Z] Co się dzieje słaba moc.
[B4 1,9TDI 1Z] Co się dzieje słaba moc.
Mam pewien problem od pewnego czasu zauważyłem , że samochód jest po prostu słaby zaczął dymić przy zapalaniu silnika lekki dymek, i jak podejdzie pod 3500 obr/min na luzie, kolega mówił, że powinien iść 200, a mi ledwo 175 poszedł, ogólnie turbina działa ale jest chyba słaba silnik ma przejechane 225 na blacie ale myślę, że jest 325 olej półsyntetyk nie bierze może 1mmm na 1000km. Chciałbym się zapytać jakie czynności zrobić żeby sprawdzić, podkręcić ulepszyć tą moc.
Ostatnio zmieniony 07 paź 2007, 20:09 przez Endriu, łącznie zmieniany 1 raz.
witam
po pierwsze to poszukaj na forum dane audi 80 z silnikiem z1, nie pamiętam dokładnie ale napewno taki silnik nie czipowany nie pojedzie 200km/h , a 175 to jest OK!!!
sprawdź czy wszystkie grube gumowe węże układu dolotowego są całe, odkręć filtr powietrza, wtedy będziesz miał lepszy dostęp i dokładnie je sprawdź! szczególną uwagę zwróć na taki krótki wąż u góry kolektora ssącego.
sprawdź zaworki sterujące oraz wszystkie wężyki podciśnieniowe,nawet ten czarny który wchodzi pod zderzak z przodu z prawej strony :!:
:!: :!: myślę że coś pomoże
pozdrawiam i życzę szerokości ________________piachu
po pierwsze to poszukaj na forum dane audi 80 z silnikiem z1, nie pamiętam dokładnie ale napewno taki silnik nie czipowany nie pojedzie 200km/h , a 175 to jest OK!!!
sprawdź czy wszystkie grube gumowe węże układu dolotowego są całe, odkręć filtr powietrza, wtedy będziesz miał lepszy dostęp i dokładnie je sprawdź! szczególną uwagę zwróć na taki krótki wąż u góry kolektora ssącego.
sprawdź zaworki sterujące oraz wszystkie wężyki podciśnieniowe,nawet ten czarny który wchodzi pod zderzak z przodu z prawej strony :!:
:!: :!: myślę że coś pomoże
pozdrawiam i życzę szerokości ________________piachu
A do tego pytanie z ktorego roku auto i na jakiej przepływce? Moze da sie wykonac pelna diagnostyke przy pomocy VAG-a.
Diagnostyka TDI
Diagnostyka TDI