[B4] Wycieraczka nie zbiera wody na krawędzi
-
- Forum Audi 80
[B4] Wycieraczka nie zbiera wody na krawędzi
Witam,
Mam mały problem z prawą wycieraczką, otóż przy jej krawędzi (prawej) zauważyłem niedokładne zbieranie wody. Cóż pomyślałem że może coś nie tak z gumą, okazało się że przyczyna leży gdzie indziej, otóż jeden z nie wiem jak to nazwać zatrzasków? Wyskoczył ze szkieletu i końcówka wycieraczki nie ma w ogóle docisku do szyby, czy ktoś z was wie może jak z powrotem to połączyć bo próbowałem to wcisnąć na siłę, pod jakimś kątem, na wprost i nic zupełnie jakby nie pasowało, a nie chcę aby coś pękło, lub się złamało. Tak przy okazji jakim cudem to w ogóle się rozeszło?
Dla jasności jak to wygląda dodaję zdjęcie.
Mam mały problem z prawą wycieraczką, otóż przy jej krawędzi (prawej) zauważyłem niedokładne zbieranie wody. Cóż pomyślałem że może coś nie tak z gumą, okazało się że przyczyna leży gdzie indziej, otóż jeden z nie wiem jak to nazwać zatrzasków? Wyskoczył ze szkieletu i końcówka wycieraczki nie ma w ogóle docisku do szyby, czy ktoś z was wie może jak z powrotem to połączyć bo próbowałem to wcisnąć na siłę, pod jakimś kątem, na wprost i nic zupełnie jakby nie pasowało, a nie chcę aby coś pękło, lub się złamało. Tak przy okazji jakim cudem to w ogóle się rozeszło?
Dla jasności jak to wygląda dodaję zdjęcie.
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
Kolego zdejmij wycieraczkę i wtedy zobaczysz czy da się jakoś ja naprawić.Jeśli się nie da to nie słuchaj tutaj kolegów którzy polecają ci cuda na kiju.Większość wycieraczek na naszym rynku jest gó... warta.Lepiej wymieniać wycieraczki 2 lub 3 razy do roku za 5zł sztuka niż kupować wycieraczki za 50zł które i tak wytrzymają tyle samo.Wiem co mówię bo jeżdżę zawodowo i w swoim życiu przejechałem już bardzo bardzo dużo km i zużyłem tyle samo wiele wycieraczek...Zresztą o wycieraczkach był inny temat.
- hudy
- Forum Audi 80
- Kontakt:
no widzisz a ja kupiłem boscha jakieś twin czy coś takiego i jeździły u mnie może 4 miesiące po czy na wysokości oczów pojawił się pasek wody.może jakis bube tego nie wiem.następnie kupiłem boscha jakieś płaskie,poszły do śmieci trochę później niż te pierwsze.valeo tez miałem,z tych droższych wytrzymały najdłużej bo prawie rok.A co ciekawe wycieraczki z tesco wytrzymują tyle samo,wycierają tak samo a kosztują dużo mniej więc gdzie tu sens kupować droższe??
hudy, a ja się nauczyłem że wole już wydać te parę zł więcej i mieć markowe wycieraczki oczywiście nie biorę pod uwagę "bananów" bo to gówno jest według mnie tak samo jak wycieraczki po 5 zł nie tylko ja się przekonałem ale i mój ojciec i wielu moich znajomych . Bosch valeo spokojnie starczają na 1-1,5 użytkowania a koszt do 40-50 zł więc da się to przeboleć . Boscha wydałem 40 zł i chodziły grubo ponad rok , potem kupiłem hella za 27 zł po 2 miechach padły teraz kupiłem champion za 45 zł i sprawują się wyśmienicie
- hudy
- Forum Audi 80
- Kontakt:
no to sobie teraz przelicz ile kosztują wycieraczki np w tesco i ile wytrzymują i ile kosztują wycieraczki markowe i ile wytrzymują... to jest złudna oszczędność.piszesz że 1,5 roku wytrzymały wycieraczki które kosztowały 50zł a ja za 50 zł mogę mieć 2 pary niemarkowych (liczę sztuka za 10zł chodź są tańsze) i jeszcze mi zostanie reszta. Ja na wycieraczkach z tesco już śmigam rok i fakt prawa wycieraczka zaczęła ostatnio słabo ścierać ale kosztowała 8 zł <ok> ale panowie o wycieraczkach jest na forum inny temat i myślę że nabijanie postów w tym temacie nie ma sensu.kolega zadał pytanie a my o wycieraczkach piszemy które kupić i co są warte mimo że wszystkie są gó... warte... Patryk sprawdź jeszcze czy to że wycieraczka odstaje jak na zdjęciu nie jest spowodowane tym że jest za długa lub źle ustawiona...
Moim zdaniem temat nie wart takiego rozwinięcia. Uszkodzona wycieraczka= wymiana i tyle w temacie. Każdy ma swoje preferencje co do marki wycieraczki i budżetu domowego. Kogo stać na markowe Bosch czy Valeo niech zakłada, a ktoś komu na marce nie zależy niech zakłada z biedronki czy tesco ważne aby swoją rolę spełniały. Uważam temat do zamknięcia.