Zwrotnica, na każdy głośnik osobno, czy na wszystkie
Zwrotnica, na każdy głośnik osobno, czy na wszystkie
Witam.
Jak założyć zwrotnice?
Mam to zamontować na każdy głośnik osobno, czy jak.
Założyłem sobie gwizdki i w sumie to te gwizdki zagłuszają reszte
Zwrotnica z tej aukcji:
http://allegro.pl/zwrotnica-do-zestawow ... 09861.html
Jak założyć zwrotnice?
Mam to zamontować na każdy głośnik osobno, czy jak.
Założyłem sobie gwizdki i w sumie to te gwizdki zagłuszają reszte
Zwrotnica z tej aukcji:
http://allegro.pl/zwrotnica-do-zestawow ... 09861.html
- damianek1234561
- Forum Audi 80
kolego co rozumiesz przez kazdy glosnik osobno? jesli gwizdki zagluszaja ci dzwiek to zmniejsz to na radiu (trebles).
Pewnie chodzi ci o strone? to tak musisz kupic 2 zwrotnice jena na jedna strone druga na druga podlaczasz przewod od radia badz wzmacniacza w zaleznosci z czego idzie sygnal do glosnikow:) do :input" na zwrotnicy potem woofer do glosnika basowego i tweeter do gwizdka i analogicznie do drugiej strony, zwrotnica to bardzo dobre rozwiazanie aczkolwiek ona odseparuje czestotliwosci glosnikow a nie ich glosnosc (jest tam pewna regulacja ale malo wydajna)
Pewnie chodzi ci o strone? to tak musisz kupic 2 zwrotnice jena na jedna strone druga na druga podlaczasz przewod od radia badz wzmacniacza w zaleznosci z czego idzie sygnal do glosnikow:) do :input" na zwrotnicy potem woofer do glosnika basowego i tweeter do gwizdka i analogicznie do drugiej strony, zwrotnica to bardzo dobre rozwiazanie aczkolwiek ona odseparuje czestotliwosci glosnikow a nie ich glosnosc (jest tam pewna regulacja ale malo wydajna)
- damianek1234561
- Forum Audi 80
- damianek1234561
- Forum Audi 80
to radio ma 4 ry wyjścia tzn 4x ileś tam a zwrotnice montuje tak jak kolega pisał tzn daje przykład wofer w lewych drzwiach wraz z sykiem pod zwrotnice z prawej strony analogicznie to samo daje rysunek poglądowy tak mniej więcej ma wyglądać 1 para a jeśli masz 4 wyjścia i 4 pary głośników a więc 2 zestawy odseparowane to czynność powtarzasz to samo dotyczy radia czy wzmacniacza
- damianek1234561
- Forum Audi 80
Pewnie że proste, tylko kuźwa nie mam woofera. I co podepne sobie same gwizki? Przecież ocipieje w aucietrepek pisze:Ja pierdaczę...
Zwrotnica duplikuje sygnał audio, jeden sygnał przepuszcza przez filtr dolnoprzepustowy i pod to podpinamy woofera a drugi sygnał przepuszcza przez filtr górnoprzepustowy i pod to podpinamy tweetera.
Proste jak budowa cepa.