Audi 80 b4 byKozior (2.8 V6)Malowanie całego auta itp. :P
tak na oswiecimskiej bylem u marcina tam mi zakladali to tam pojechalem, a teraz pierwszy raz od kupna zrobilem ta zakichana kalibracje wskaznika rezerwy bo teraz czas zaczac jezdzic na benie, a przeklamywal chyba o 10litrow jak wchodzil na czerwone pole to juz w baku paliwa nie bylo,a na BC to juz nie mowie ale wszystko teraz jest miodzio :mrgreen: A powiedzcie mi czy wachania jakies na wskazniku paliwa to normalne jest? i nie jest to az tak duze wachanie.
Po 3 dniach wlasnorecznej roboty walsnie skonczylem robic rozporke zawieszenia tylnego, regulowana jest sroba rzymska.Z efektu jestem w miare zadowolony zostala ona od zera wyspawana zrobiona sroba rzymska nie kupiona,na koniec wszystko zmatowione papierkami wodnymi i wypolerowane filcem na poczatek AutoMaxem a na koniec przelecialem Smartwax-em,dodam ze rozporka jest zrobiona ze stali nierdzewnej.Mocowania na aucie sa juz gotowe czeka mnie tylko wspomniane dokonczenie baga i wtedy bedzie na koniec zalozona a oto 3 fotki lepiej to wygladam w realu.
A tu jest przed i po polerce.
A tu jest przed i po polerce.
jest gdzie,a to nie musi byc mocowane besposrednio na sroby kielicha, a tam jest miejsce na to. ogladalem w innych autach jak to jest i moze tak byc nawet ostatnio pralem golfa 4 gti z jakiejs firmy tuningowej i tak wlasnei byla montowana,a golfik niczego sobie podzespoly porsche zrobiony na 400koni i takie tam.
I nadszedl czas wziecia sie za karoserie padło na pomalowanie calego auta bo lakierek byl juz troche przyymeczony a mnie to denerwowalo strasznie, za rozebranie auta wziolem sie w tamta sobote i troche juz porobione,pod plastikowymi progami standard troche korozji ocynk sie utlenil i dapa, rdza wyczyszczona przelecialem to jakims podkladem reakcyjnym i inne miejsca z oznakami korozji.Jak narazie zmatowilem cala bude poczatkowo i maske teraz czas na jakiees poprawki blachy wgniotki itp potem dopiero na gotowe pod malowanie.zostaly tez wyczyszczone z rdzy przednie blotniki od weewnatrz i przeleciane p. reakcyjnym,jutro czas na ich zaklepanie zeby mozna bylo nizej :mrgreen: tu daje pare fotek z prac,zostalo jeszcze duzo pracy pare modow przy okazji.
Fotki troszke pomieszane kolejnoscia.
Fotki troszke pomieszane kolejnoscia.
Przed czyszczeniem zderzaka mały mod tablica poleciala do "smieci" ramka zostala zastapiona listwa z tylnego zderzaka ktory i tak poszedl na smietnik,bylo troche zabawy z zaczepami tej listwy ale wyszlo oki wszystko teraz zderzak tak gladziutki.Troche widac na zdjeciu inny odcien listwy ale to troche kosmetyki i wyczernienia wszystkich listew.