[B4] ABT urwany zawór odpowietrzania
[B4] ABT urwany zawór odpowietrzania
Witam,
Muszę wymienić termostat... po jego wymianie wypadałoby odpowietrzyć układ, ale tu mam problem otóż mam urwany ten zaworek do odpowietrzania i... no właśnie, co teraz ? Jak odpowietrzyć bez tego zaworu ?:)
Silnik ABT
Muszę wymienić termostat... po jego wymianie wypadałoby odpowietrzyć układ, ale tu mam problem otóż mam urwany ten zaworek do odpowietrzania i... no właśnie, co teraz ? Jak odpowietrzyć bez tego zaworu ?:)
Silnik ABT
Ostatnio zmieniony 01 kwie 2012, 17:37 przez art_, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja też mam urwany i po prostu zalewam płyn do zbiorniczka i gniotę ten górny wąż od chłodnicy, a w zbiorniczku bulgocze i płyn opada, potem znowu dolewam i tak dalej aż już w wężu będzie płyn, potem odpalam auto i czekam aż się zagrzeje, termostat puszcza płynu ubywa trochę. gaszę silnik i czekam żeby się ostudził, dolewam wg stanu i jest ok.
dzięki za odpowiedzi jak się cieplej zrobię to spróbuję zrobić patent z wentylem mam nadzieje że to termostat, bo grzeje mi się jak cholera ;/
[ Dodano: 2012-04-05, 06:40 ]
Wymienione i ... chyba jest cos nie tak... zalałem autko płynem, odczekałem aż pospływa gdzie trzeba, dolałem znów do pełna, popompowałem trochę wężami, znów dolałem.
Przszedl czas na uruchomienie silnika, pochodził dłuższą chwilę, zapliła się kontrolka temperatury... Sprawdziłem które węże są gorące: górny oraz ten zaraz przy tym trójkąciku przy silniku, taki mniejszy, dolny wąż zimny, nawet nie był ciut letni. Czy mogę liczyć na jakąś pomoc ?
[ Dodano: 2012-04-05, 06:40 ]
Wymienione i ... chyba jest cos nie tak... zalałem autko płynem, odczekałem aż pospływa gdzie trzeba, dolałem znów do pełna, popompowałem trochę wężami, znów dolałem.
Przszedl czas na uruchomienie silnika, pochodził dłuższą chwilę, zapliła się kontrolka temperatury... Sprawdziłem które węże są gorące: górny oraz ten zaraz przy tym trójkąciku przy silniku, taki mniejszy, dolny wąż zimny, nawet nie był ciut letni. Czy mogę liczyć na jakąś pomoc ?