Witam!
Na początku Chcę się przywitać
Dziś podczas jazdy babcia zgasła, a moja podróż do domu odbyła się na sznurku. Od pewnego czasu jest problem z odpalaniem. Trzeba długo kręcić aby zaskoczył. Nie ma zależności czy to benzyna czy junkers, zimny czy ciepły. Od pewnego też czasu uszkodzona jest stacyjka tzn "nie odbija" po uruchomieniu silnika. Czy to ma jakiś związek?. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie:)
[1.8 RU Benzyna +LPG] Nie odpala
Witam!
Niestety nie mam dobrych wiadomości. To nie kostka. Została zmieniona a babcia dalej nie odpala. Sprawdziłem dziś dla pewności czy jest iskra. Nie było. A więc co kable, świece, czy cewka? :-|
[ Dodano: 2012-01-05, 09:04 ]
Tak rozrusznik kręci bez problemów. Dziś nawet przetaczałem ją na rozruszniku. Więc jest ok
Niestety nie mam dobrych wiadomości. To nie kostka. Została zmieniona a babcia dalej nie odpala. Sprawdziłem dziś dla pewności czy jest iskra. Nie było. A więc co kable, świece, czy cewka? :-|
[ Dodano: 2012-01-05, 09:04 ]
tuitop pisze:a jak przekręcić kluczykiem to kręci rozrusznik? czy jeśli odpala to jak go ręcznie cofniesz to od razu gaśnie? zakładam się że paliwo dochodzi to powodem awarii jest właśnie stacyjka, która samowolnie i bezczelnie odcina sygnał :-x
Tak rozrusznik kręci bez problemów. Dziś nawet przetaczałem ją na rozruszniku. Więc jest ok
Witam mam problem z moją Audi. chodzi o to że rano strasznie ciężko zapala trzeba dlugo krecic zanim złapie a czasami jest też tak ze złapie na chwile i odrazu gasnie. na Ciepłym silniku zapal normalnie.. dodam ze dzieje sie tak na benzynie i gazie. prosze o jakąś podpowiedz co moze byc przyczyną tego. dzieki z gory i Pozdrawiam
[ Dodano: 2012-04-06, 17:20 ]
juz zażegnałem problem z odpalaniem:) przynajmniej tak mi sie wydaje. zmieniłem parownik na nowy i teraz juz nie ma problemów z odpaleniem. na benzynie też zapala bez problemu chociaż nie wiem co miał do tego parownik, ale działa jak na razie
[ Dodano: 2012-04-06, 17:20 ]
juz zażegnałem problem z odpalaniem:) przynajmniej tak mi sie wydaje. zmieniłem parownik na nowy i teraz juz nie ma problemów z odpaleniem. na benzynie też zapala bez problemu chociaż nie wiem co miał do tego parownik, ale działa jak na razie