[AAZ 1.9TD] jak zamontowac intercooler w AAZ
[AAZ 1.9TD] jak zamontowac intercooler w AAZ
witam, ma ktos jakies fotostory jak zamontowac intercooler w aaz ?
nie mam o tym zielonego pojecia wiec chcialbym cos sie na ten temat dowiedziec od kogos kto to zrobil u siebie
nie mam o tym zielonego pojecia wiec chcialbym cos sie na ten temat dowiedziec od kogos kto to zrobil u siebie
A kolega wie że wraz z założeniem IC trzeba podkręcić dawkę paliwa i ciśnienie turbo??
Sam IC bez innych modyfikacji nic nie poprawi. Może jedynie to że w lato silnik będzie lekko żwawszy bo dostanie zimnego powietrza do dolotu.
Jeśli zależy Ci na mocy to zamień pina w LDA pompy na ten od 1.6 TD o ile nie został już zamieniony.
Jeśli chodzi o montaż to trzeba ściągnąć zderzak i intercooler zamontuje się do fabrycznych uchwytów, potem tylko pociągnąć przewody do turbo + jeden przewód dodatkowy bo w AAZ turbo ma wylot w górę a w 1Z w dół. Można też obrócić zimną stronę turbo w dół. Jeśli źle mówię to proszę mnie poprawić bo sam osobiście IC nie montowałem.
Był temat jak zamontować IC ale sam szukam i chyba jest już usunięty.
Sam IC bez innych modyfikacji nic nie poprawi. Może jedynie to że w lato silnik będzie lekko żwawszy bo dostanie zimnego powietrza do dolotu.
Jeśli zależy Ci na mocy to zamień pina w LDA pompy na ten od 1.6 TD o ile nie został już zamieniony.
Jeśli chodzi o montaż to trzeba ściągnąć zderzak i intercooler zamontuje się do fabrycznych uchwytów, potem tylko pociągnąć przewody do turbo + jeden przewód dodatkowy bo w AAZ turbo ma wylot w górę a w 1Z w dół. Można też obrócić zimną stronę turbo w dół. Jeśli źle mówię to proszę mnie poprawić bo sam osobiście IC nie montowałem.
Był temat jak zamontować IC ale sam szukam i chyba jest już usunięty.
Nic nie trzeba... założenie intercoolera daje nam możliwość zwiększenia dawki troszkę mocniejJarek3601 pisze:A kolega wie że wraz z założeniem IC trzeba podkręcić dawkę paliwa i ciśnienie turbo??
Sam szukałem takiego fotostory w temacie Zwiększenie Mocy 1.6 TD & 1.9 TD FAQ był link do montażu intercoolera ale "Taki post lub temat nie istnieje, być może został przed chwilą usunięty, wróć i spróbuj ponownie" ;(
poprawi zwłaszcza podczas upałów jak również to że silnik nie będzie oddychał wrzątkiem. dodatkowo granica dymienia przy zwiększaniu dawki wystąpi później niż bez ICJarek3601 pisze:A kolega wie że wraz z założeniem IC trzeba podkręcić dawkę paliwa i ciśnienie turbo??
jak chcecie to macie link jak to u mnie wygląda, co prawda ja nie mam AAZ'a pod maską w audi ale tak zamo można umieścićhttp://audi80.pl/b3-coupe-moje-coupe-25m-t ... 84,120.htm
z tym że u was wkestia jakie macie zderzaki i wtedy dobrać odpowiednio gabaryty IC