[B4 ABK] Dziwne objawy po rozgrzaniu silnika.POMOCY
Czy wymieniona przepływka była sprawna?dejf155 pisze:przewód, jakoś uda mi się go wynaleźć i oblukać...ale ze sprawdzeniem lambdy będzie większy problem. jak ją zdiagnozować?
czarekj pisze:Jeżeli nic się nie zmieni to przepływomierz do naprawy.
Wymieniłem już przepływkę i na niej jest to samo...
Jaki jest stan świec zaplonowych? Czy nie sa okpocone?
Jaki jest czas wtrysku w VAG? Jeżeli jest większy niż 1,5 ms na wolnych obrotach to z tłumika będzie wydobywał się specyficzny zapach.
Czy po wymianie przepływomierza komputer wyszedł z trybu serwisowego? Jakie jest napięcie na sondzie Lambda podawane przez VAG-a?
Nie wymieniaj katalizatora. Nie słuchaj tych co każą Ci go od razu wymontować. Naprawiałem kilka aut z podobnymi objawami (zapach) i ani razu nie był to uszkodzony katalizator.
Re: [B4 ABK] Dziwne objawy po rozgrzaniu silnika.POMOCY
a co jeśli silnik był przegrzany i teraz po rozgrzaniu gaśnie ??slawex007 pisze:dejf155 pisze:...Wymieniliśmy masę rzeczy takich jak: świece, kable, kopułkę, przepływomierz, czujnik położenia przepustnicy(przy okazji czyszczona przepustnica), czujnik temperatury, przekaźnik nr.30, moduł do cewki zapłonowej i nic to nie pomogło..
Czyli wydałeś ładnych parę set złotych , robiac na własną rękę
... masz gest
Przy wymianie już pierwszej rzeczy która okazała się pudłem pomyślał bym czy warto dalej wymieniać wszystko co sie da , czy może lepiej jechać do jakiegoś kumatego, na diagnoze za parę złotych i ewentualnie samemu zrobić
PS: Silnik nie był może kiedyś trochę przegrzany, albo przetarty z małą ilością oleju ??
Tak jak wyżej koledy pisali sprwadz ciśnienie oraz napięcie sondy albo analiza spalin
Pozdrawiam
podobna walka z wiatrakami jak u mnie z tym ze w moim przypadku nie bylo spadkó mocy ale objaw szarpania wystepowal z czasem bardzo czesto i nie pomogla wymiana czujnika hall ktory musialem wymienic z wzgledu jego padniecia a wymienialem tak samo jak ty i te same graty z tym ze ja je po koleji kupywalem bo nie mialem innego wyjscia i poprawy nie bylo puzniej doszlo jeszcze wysokie spalanie PB po wymianie kompa poprawa juz jest nie szarpie
Troche dziwna sprawa u mnie szapranie wystepowalo i na zimnym
Troche dziwna sprawa u mnie szapranie wystepowalo i na zimnym
-
- Forum Audi 80
PRZERYWA NA CIEPŁYM
Witam. przeczytaj ten post. objawy masz identyczne jak u mnie. od tamtej pory zero problemów. https://audi80.pl/80-b4-20abk-lpg-kl ... t54226.htm