[B4 ABK]Zaślepka w kolektorze
[B4 ABK]Zaślepka w kolektorze
Witam mam pytanie czy wiecie może jaki gwint i średnica tej zaslepiającej śruby zaznaczonej na zdjęciu.W etce nie mam takiego numeru .
Nie wiem czy to dobry pomysł zmianiac miejsce sondy , wiem ze jezeli sie zmieni miejsce sondy i lata sie na LPG to da sie to jakos wyregulowac , na PB jest ponoc ciezko , poza tym nawet kąt polozenia sondy ma wplyw na jej prace wiec odradzałbym tak drastyczna zmiane miejsca montowania sondy - ale mogę się nie znac:)...A nie myslałes po prostu o wstawieniu puchy imitujacej kata?...
- damianek1234561
- Forum Audi 80
witaj, zmieniajac miejsce sondy, mozesz zyskac lub stracic, fabryka dala sonde tam bo panuja w tym miejscu idealne dla niej warunki, w kolektorze jest wyzsza temperatura co jest jakims plusem bo sonda szybciej zacznie dzialac i zmniejszy spalanie (tak mi sie wydaje) jezeli masz w kolektorze taki gwint to sprubuj ja przeniesc i sprawdz spalanie jak ci wychodzi.... ew. wrocisz do poprzedniego polozenia, dodajac sonda nie jest az tak idealnie precyzyjnym urzadzeniem azeby przeniesienie jej mialo jakis wygurowany wplyw na spalanie... jej brak lub nie dzialanie juz tak