Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B3 1,8 RU] podłączenie jeża (?)

Wszystko co znajduje się w komorze silnika.
ODPOWIEDZ
czarek20
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 B3 1,8 RU] podłączenie jeża (?)

Post autor: czarek20 » 02 kwie 2012, 19:39

Koledzy w weekend majstrowałem trochę przy Audi i znalazłem pod kolektorem ssącym kabel który jest zaizolowany i nigdzie nie podłączony.W książce "reguluje i naprawiam" znalazłem że to kabel podłączeniowy od "jeża". Mam pytanie gdzie ten kabel ma być podłączony ?Skoro jeż ma podgrzewać powietrze na zimnym motorku to powinien być gdzieś podłączony a nie jest. <osohozi> Proszę o Wasze wsparcie.

marko
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: marko » 03 kwie 2012, 08:44

Między kolektorem ssącym a akumulatorem nisko na poziomie kolektora powinien być miedziany przewód około 4mm grubości , który podaje napięcie na jeża a jest sterowany czyjnikem temperatury na krućcu głowicy przez przekaźnik ( płynie tam spory prąd )

czarek20
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: czarek20 » 03 kwie 2012, 09:05

No to mam rozwiązanie drugiego problemu odrazu <ok> bo też głowiłem się do czego jest przewód który pięknie pasuje do opisu,u mnie jest czerwony z białym paskiem bodajże..(faktycznie gruby )zaraz pójdę i zerknę o co kaman...

[ Dodano: 2012-04-03, 09:15 ]
Już wróciłem..
Faktycznie te dwa przewody do siebie pasuja jak trzeba.Tylko poco ktos odłączał tego jeża??Może jakieś pomysły jak sprawdzić czy on faktycznie grzeje ??

ODPOWIEDZ

Wróć do „Komora silnika”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl