Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 1.8 S] Wymiana tulei sanek

Awatar użytkownika
djandres
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: djandres » 13 sty 2010, 14:33

koledzy a czy tylne tuleje sanek maja cos do gadania przy ustawianiu zbieznosci i czy np. zbieznosc i cala geometria moze sie zmieniac p=gdy te tuleje sa wywalone .prosze o info

Awatar użytkownika
tomek1982
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomek1982 » 13 sty 2010, 14:52

czy tuleje wachaczy czy belki tylniej czy sanek jak masz wybite nie ustawia ci kół jak potrzeba
jezeli stacja diagnostycja jest profesionalna nei pracuja w niej barany to nawet ci nei beda chcieli ustawic bo samo wjechanie na stanowisko po ustawieniu niby bedzie ok a jak wyjedziesz lub auto ruszy sie troche juz mozesz miec inne ustawienie tak wiec nie widze sensu ustawiac a za jakis czas zmieniac tuleje
Czy jedziesz na przeglad czy gemotrie wiadomo auto musi byc sprawne a to ze ci ktos cos ustawi lub podbije przeglad itp a auto jest nei sprawne to juz problem kierowcy ze mu auto po drodze bedzie latalo

Awatar użytkownika
djandres
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: djandres » 08 lut 2010, 22:23

koledzy a wiec tak mialem zamiar wymienic te tuleje ale kiedy zobaczylem ile to roboty skrecania odkrecania i zlozenia do kupy wszystkiego to calkowicie mi sie odechcialo . ale zrobilem cos innego sprawdzilem wszystkie tuleje i okazalo sie ze przednie tuleje sanek sa super jak nowe sztywne i dobre a tylna lewa tez dobra a prawa tylna okazala sie popekana i podlozylem na ta tuleje podkladki ktore scisly ta tuleje i skrecilem wszystko . ....
okazalo sie ze wszelkie stukanie ustalo az milo ale jest z pewna rzecza strasznie .... otoz auto zaczelo mi jeszcze bardziej sciagac na prawo ........ bylem ustawic zbieznosc ... diagnosci powiedzielii ze wszystko jest juz ok a jednak dalej mi audi sciaga i co teraz mi poradzicie czy ta glupia tuleja moze mi robic takie szopki ..... sztywno jest dokrecona i docisnieta podkladkami ...... pomozcie bo juz nie wiem co mam robic

[ Dodano: 2010-02-09, 21:27 ]
hallo pomocy

Awatar użytkownika
aswalt
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: aswalt » 28 mar 2012, 23:09

mi tez lekko sciąga w prawo a byłem na geometri itp. i zrobili mi to dokładnie bo nawet doczepili sie do oberwanych tulei tylniej belki bo gumy całe ale odkleiły sie od tulejki metalowej wymieniłem poustawiali powiedzieli ze to moze byc wina opon nawet i takie drobiazgi cięzko znależc siąga lekko jak przy 120 i w zwyż puszcze kierownice

slawe1983
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: slawe1983 » 06 kwie 2012, 15:00

aswalt fajnie się wyrwałeś koledze z odpowiedzią po 2 latach. Sprawdzaj daty jak nie chcesz odświeżać niepotrzebnie tematu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl