Problem może stary jak świat ale ja tu z czymś troszkę innym.
W audi telepało kierownicą niemiłosiernie (letnie alusy) to pomyślałem że może felgę gdzieś ukrzywiło - pojechałem na wulkanizację , zdjęli przód, wyważyli (dały się wyważyć) ponoć jedna felga minimalnie by wymagała podprostowania ale ogólnie wyważyć się ładnie dało. Założyli wyjechałem i......... podobnie jak wcześniej. No to na 2 dzień zamiana kół- tył na przód a przód na tył. To samo. Pojechałem znowu na wulkanizację i mi wyważyli następne 2 sztuki. Zalożyli i pojechałem się przejechać i deczko lepiej ale dalej telepie kierą - szczególnie przy mniejszych prędkościach.
Wkurzyłem się założyłem stalaki z prawie nowymi zimówkami i jak ręką odjął - zero telepania.
No jedyne co mi przychodzi do głowy to stan letnich opon - bieżnik w okolicy 4mm - czyli stan agonalny.
Czy minimalna ilość bieżnika na kołach powodowała to że telepało kierownicą?
chce kupić jakieś opony letnie ale się obawiam czy to będzie tego wina...
[B4 ALL] telepanie kierownicą
-
- Forum Audi 80
- Imię: Grzesiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
hehe może na zimówkach lepszą drogę wybrales:) a tak serio to pewnie wina opon to że dają się wyważyć nie znaczy że będą idealne na aucie, Pozatym oponki i tak masz do zmiany a na zimówkach caly rok nie będziesz jeździł bo to też lipa, skoro na innych kolach jest ok to warto za tym pójść jeżeli dzialo by się coś z zawiechą to niezależnie na jakich kolach byś to poczuł.
czyli przyjacielu masz dwudziesty czwarty tydzień (czerwiec) roku 2003 jak by nie patrzeć twoje oponki mają już 9 lat i są krótko mówiąc do bani :mrgreen:
pytałem dla tego że kiedyś sprowadziłem 11 letnią cordobe z niemiec kupiłem dosłownie od starszej babki auto miało 11 lat i miałem to samo dopiero po kilku wizytach w warsztacie facet się połapał że opony są fabryczne :mrgreen: :mrgreen:
pytałem dla tego że kiedyś sprowadziłem 11 letnią cordobe z niemiec kupiłem dosłownie od starszej babki auto miało 11 lat i miałem to samo dopiero po kilku wizytach w warsztacie facet się połapał że opony są fabryczne :mrgreen: :mrgreen: