[B4 1Z] Brak podświetlenia
[B4 1Z] Brak podświetlenia
Witam szukałem na forum ale nie znalazłem odp na mój problem wiec założyłem temat problem jest taki że mniemam podświetlenia zegarów ,Radia i nawiewu bezpieczniki wszystkie porządku sprawdzałem przewód niebiesko szary na żółtej kostce od licznika i brak napięcia szukałem po kablach miernikiem i nic .Może doradzicie coś od czego zacząć ?
- damianek1234561
- Forum Audi 80
podświetlenie tablicy jest, mówisz pająk ten przy kierownicy może? jeśli tak to możliwe bo zakładałem manetkę do AC/BC i może coś skopałem.slawe1983 pisze:Skoro masz miernik to sprawdź w skrzynce bezpieczników czy prąd dochodzi do gniazda bezpiecznika. A podświetlenie tylnej tablicy rejestracyjnej masz bo to jest na jednym zasilaniu. Często pada też po prostu tzw. pająk czyli przełącznik zespolony.
No to nic tylko sprawdź pająka. Jak kupiłem swoją B3 to też nie miała podświetlenia i poprzedni właściciel też nie wiedział dlaczego i już byłem gotowy kupić pająka ale okazało się że przewód przy kostce do pająka był luźny i trafiłem przypadkowo na to naprawiając zegary ruszyłem kostką i na chwilę pojawiło się światełko. poprawiłem przewody i śmiga już rok <ok>
dałeś mi światełko nadziei po świętach biorę się za tego pająka.slawe1983 pisze:No to nic tylko sprawdź pająka. Jak kupiłem swoją B3 to też nie miała podświetlenia i poprzedni właściciel też nie wiedział dlaczego i już byłem gotowy kupić pająka ale okazało się że przewód przy kostce do pająka był luźny i trafiłem przypadkowo na to naprawiając zegary ruszyłem kostką i na chwilę pojawiło się światełko. poprawiłem przewody i śmiga już rok <ok>