Witam
Uprzedzę wielu forumowiczów ze było dużo takich tematów ITP, ten temat jest inny przynajmniej mi sie wydaje ze nie podepne sie pod inny temat.€
Mam B4 z 1994 z silnikiem ABT 90KM z ABS.
Górne mocowanie jest nowe
Łącznik stabilizatora nowy
Swożnie wachaczy na zime wymienione
Tuleje wahaczy jakieś 15tys ale bez luzów
Tarcze nowe jakies 15tyś klocki tez byly nowe
Łożyska bez nadmiernych luzów
Mimo nowych tarcz i klocków cały czas mam drgania podczas hamowania, stare tarcze były toczone dwa razy i klocki szlifowane i nic to nie dawało wiec nowe tarcze OPTIMAL nabyłem a klocki decermana
Naciskam delikatnie na pedal hamulca a kierownica drga tak samo gdy mocniej naciskam
Zastanawiam sie co zrobić aby było OK
[b4 ABT] drganie kierownicy podczas hamowania
- grubby_m
- Forum Audi 80
- Kontakt:
[b4 ABT] drganie kierownicy podczas hamowania
Ostatnio zmieniony 28 kwie 2012, 01:43 przez grubby_m, łącznie zmieniany 2 razy.
u mnie bicie wystepowalo na starych tarczach ktore byly dosc mocno juz wydarte pomagalo przeszlifowanie klocków ,w twoim przypadku odpada,sam wspomniales ze to robiles juz ta sama sytułacja widze na starych i nowych tarczach.
Warto by bylo zobaczyc jak wyglada piasta lewa i prawa,czy płaszczyzna do ktorej przylega tarcza jest oczyszczona dobrze to samo tyczy sie do felg.
U mnie po tych zabiegach bylo ok po jakims czasie dziwnie hamulce sie zachowywaly tak ja kby nierownomiernie hamował po usunieciu rantow na tarczach z tylu problem sie rozwiazał całkowicie
Warto by bylo zobaczyc jak wyglada piasta lewa i prawa,czy płaszczyzna do ktorej przylega tarcza jest oczyszczona dobrze to samo tyczy sie do felg.
U mnie po tych zabiegach bylo ok po jakims czasie dziwnie hamulce sie zachowywaly tak ja kby nierownomiernie hamował po usunieciu rantow na tarczach z tylu problem sie rozwiazał całkowicie