Bordowe B3 - Ziemor, nowy wydech
- barto-team
- Forum Audi 80
- Kontakt:
GerB3 pisze:Czy dobrze widzę , ze masz dymione kierunki i normalne ramki w lampach nie malowane ?
Kierunki Depo dymione - lampy nie malowane - ori hella
Dzięki za miłe komentarze
Trochę spamu - kasy brak więc następne rezanie za darmo !!! - po wizycie u Kolegi jugo007 dostałem lampkę bagażnikową nawet taką lampką można się nacieszyć
Wiem że post trochę śmieszny ale zobaczcie fotki
Bardzo ciężko upchać to światełko ale udało się
WitamGerB3 pisze:Jakieś aktualizacje w temacie?
Przeglądałem jeszcze raz cały temat i bardzo fajny jest ten patent ze wskaźnikiem pracy sondy, szkoda tylko że podświetlenie nie jest czerwone. Razem z dodatkowymi zegarami wiesz już chyba wszystko na temat pracy silnika <ok>
"szkoda tylko że podświetlenie nie jest czerwone"
Wskaźnik pracy lambdy i prąd pompy wtryskowej - tu zrobiłem wielki błąd że nie zastosowałem czerwonych lub jeszcze lepiej pomarańczowych wyświetlaczy i diod
Chciałem to jeszcze naprawić i dawałem folię czerwoną ale niestety zielone światło nie przebija się przez czerwoną folię
"aktualizacje w temacie"
Tyle rzeczy by się chciało zrobić ( klima manual + automat sterujący , navi 6 cali - mam już pomysł , taszki+wzmacniacz ) ale kasy i czasu brak
"wiesz już chyba wszystko na temat pracy silnika"
Jeszcze dużo muszę się nauczyć
Chciał bym pompę wtryskową ustawić tak jak to gdzieś wyczytałem na cztery manometry pracowałem w laboratorium pomiaru ciśnienia i znam się na pomiarach ciśnienia perfekcyjnie
Pozdrawiam i dziękuję że tu Ktoś zagląda
GerB3 może się spotkamy na zlocie pod Krakowem czyli w Kryspinowie
PS. marzy mi się sesja tapicerkowa czyli bordowa tapicera razem z zieloną tapicerą na jednym zdjęciu - czyli ja i auto z linku poniżej
https://audi80.pl/audi-80-b3-quattro-16v-vt55326.htm
Pewnie że ktoś zagląda, jedna ostatnich ciekawych B3 na forum, teraz dużo więcej B4 ale to już nie to co stara poczciwa B3
Jeżeli brakowałoby Ci mocy to 6A można ładnie podkręcic, samym wydechem parę NM i KM zawsze wpada.
A co do tapicerki to brakuję chyba jeszcze tej jasnej wręcz żółtej z początkowych lat produkcji, wtedy taka sesja na 3 auta była by ciekawa. Ja niestety od fabryki dostałem zwykła szarą Szkoda że nie masz juz dokładki z przodu, jednak bez niej ten przód trochę traci.
Jeżeli brakowałoby Ci mocy to 6A można ładnie podkręcic, samym wydechem parę NM i KM zawsze wpada.
A co do tapicerki to brakuję chyba jeszcze tej jasnej wręcz żółtej z początkowych lat produkcji, wtedy taka sesja na 3 auta była by ciekawa. Ja niestety od fabryki dostałem zwykła szarą Szkoda że nie masz juz dokładki z przodu, jednak bez niej ten przód trochę traci.
Małe odświeżanie gdyż pojawił się temat "Gdzie się podziali starzy forumowicze?"
Jako że nadal kasy brak to małe rezanie za 30 zł
Moje stare oświetlenie na pięciu lampkach gdzie tylko dwie były z ledami było kiepskie - postanowiłem zrobić wszystko na ciepłych ledach
Link do pełnego opisu rezania poniżej - było trochę pracy przy tym
https://audi80.pl/all-podswietlenie- ... t63402.htm
Jako że nadal kasy brak to małe rezanie za 30 zł
Moje stare oświetlenie na pięciu lampkach gdzie tylko dwie były z ledami było kiepskie - postanowiłem zrobić wszystko na ciepłych ledach
Link do pełnego opisu rezania poniżej - było trochę pracy przy tym
https://audi80.pl/all-podswietlenie- ... t63402.htm
- barto-team
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Jasne !!! wymodziłem takie światła postojowe że nikt na naszym forum NA PEWNO nie ma takich - sory za chwalipiętstwoGerB3 pisze:Jakies nowe zmiany w audicy ?
Muszę nagrać filmik jak one chodzą i dać opis tylko brak czasu - wpadnij na zlot na Kamieniołom to zobaczysz na żywo
Podpowiedź co wymodziłem znajduje się w linku poniżej
https://audi80.pl/all-galka-zmiany-b ... 176,15.htm
Szukajcie wyrazu "bestialski" a zaraz się zorientujecie się co wymodziłem
Dobrze że nasze Audiny mają reflektory wielkości świateł lokomotywy kolejowej - to jeszcze bardziej potęguje efekt !!!
Z braku kasy (to już historia) ale jak na razie z braku czasu (to teraźniejszość) prace stoją
Z drobnych prac to tapicerka Raypath'em już wylajchowana na zlot
Jeszcze znalazłem w Leoy'Merlin wykładzinę przemysłową melanż czarno bordowy - z niej zrobię nowe dywaniki - koszt to 100 zł. - efekt pod kolor tapicery - trwałość- ponad 2 lata !!! -
audi_sport do Twojej zielonej tapicery zielono czarny melanż na dywany był by fajny - pomyśl