witam dzisiaj jak w temacie niestety utopiła mi się cewka dzięki bogu auto nie splonęło....
oprócz cewki utopil mi sie czarny kabel od wtyczki cewki az do skrzynki bezpiecznikow do ksotki w nia whodzaca
czy to normalne??
co mogło byc przyczyna utopionia kabal a nie samej cewki??
mogla zrobić cewka przepięcie i silą rzeczy musiał się uwędzić?
moze ktos wie od czego jest czarny to napiecie jest na nima moze masa?
[audi 80 abk] utopiona cewka
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mateusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.0 ACE
- Kontakt:
kabel zasilajacy.... pewnie modul zaszalal i sie stalo
dzisiaj odbuduje wiazke kawalek i dam cewke na bezpiecnziku bo z tego co sie orientuje jest one zrobiona bez beiecnzika w instalacji....
moze sie myle
nie wiem czy kupic nowy jakis zzamiennik czy orginalna uzywke z szrotu od kympla.... co radzicie
[ Dodano: 2012-04-12, 22:56 ]
polecam zrobic na czarnym kablu od plusa na cewke bepizcznik w lini bo niestety fabrycnzie nie jest on nigdzie na bezpieniku i moze na rpawde zrobic problemu spiecie i nie zauwazenie tego...
pozdr
dzisiaj odbuduje wiazke kawalek i dam cewke na bezpiecnziku bo z tego co sie orientuje jest one zrobiona bez beiecnzika w instalacji....
moze sie myle
nie wiem czy kupic nowy jakis zzamiennik czy orginalna uzywke z szrotu od kympla.... co radzicie
[ Dodano: 2012-04-12, 22:56 ]
polecam zrobic na czarnym kablu od plusa na cewke bepizcznik w lini bo niestety fabrycnzie nie jest on nigdzie na bezpieniku i moze na rpawde zrobic problemu spiecie i nie zauwazenie tego...
pozdr