Bawiłem się przy lampkach od zegarów. Mianowicie wymieniałem żarówki i odkręciłem z zegarów środkową cześć żeby dostać się do żarówki od kierunkowskazu. Po ponownym zamontowaniu przestały mi się świecić przy włączeniu zapłonu lampki na środkowym wyświetlaczu oraz przestał działać obrotomierz. Czym to może być spowodowane?
[b4] Lapmki od zegarów
Re: [b4] Lapmki od zegarów
było na ten temat https://audi80.pl/-80-b4-20e-avant-k ... t17751.htmmiodek137 pisze:Bawiłem się przy lampkach od zegarów. Mianowicie wymieniałem żarówki i odkręciłem z zegarów środkową cześć żeby dostać się do żarówki od kierunkowskazu. Po ponownym zamontowaniu przestały mi się świecić przy włączeniu zapłonu lampki na środkowym wyświetlaczu oraz przestał działać obrotomierz. Czym to może być spowodowane?
[url=http://img703.imageshack.us/img703/8314/audi80b4ringizegarowdid.jpg]Obrazek[/URL]
arti004, dzięki wielkie za link Wyciągnąłem jeszcze raz zegary i przyjrzałem się dokładnie płytce. Okazało się, że ktoś przy niej już grzebał. Mianowicie ktoś majstrował przy lampce od świateł mijania i chciał przykleić żarówkę na "kropelkę" co spowodowało skruszenie płytki. Wczoraj gdy dłubałem przy żarówkach musiałem przez przypadek odłamać ten kawałek i ścieżka została przerwana. Nie mam odpowiedniego sprzętu ani wiedzy do zrobienia obejścia, więc zostaje podmiana płytki. Powiedzcie dużo przy tym jest komplikacji ?
Jeszcze mam takie pytanie odnośnie tego całego zajścia. Mam dokładnie takie zegary (tylko że minicheck jest cały czarny) i zastanawiam się czy ta płytka albo te liczniki mogłyby mi posłużyć jako dawcy? Co do tego ostatniego zdjęcia, te liczniki mają obrotomierz, ale zastanawiam się czy mógłbym w nie wpakować swój MiniCheck
[ Dodano: 2012-04-10, 21:25 ]
Byłem zmuszony zakupić na szybko nowe liczniki, ponieważ samochód zaczął całkowicie świrować i nie mogłem czekać na przyjście samej płytki, ponieważ auto jest codziennie potrzebne. Pojechałem do Konina i tam zakupiłem liczniki od 2.0E. Musiałem jedynie pozmieniać żaróweczki i obudowę bo była pęknięta. Temat do zamknięcia.
Pozdrawiam.
Jeszcze mam takie pytanie odnośnie tego całego zajścia. Mam dokładnie takie zegary (tylko że minicheck jest cały czarny) i zastanawiam się czy ta płytka albo te liczniki mogłyby mi posłużyć jako dawcy? Co do tego ostatniego zdjęcia, te liczniki mają obrotomierz, ale zastanawiam się czy mógłbym w nie wpakować swój MiniCheck
[ Dodano: 2012-04-10, 21:25 ]
Byłem zmuszony zakupić na szybko nowe liczniki, ponieważ samochód zaczął całkowicie świrować i nie mogłem czekać na przyjście samej płytki, ponieważ auto jest codziennie potrzebne. Pojechałem do Konina i tam zakupiłem liczniki od 2.0E. Musiałem jedynie pozmieniać żaróweczki i obudowę bo była pęknięta. Temat do zamknięcia.
Pozdrawiam.