Witam wszystkich mój problem zaczął się od tego że silnik nie chciał mi chodzić na benzynie. Mianowicie obroty mi skakały od 1200 do 800 może mniej a na LPG działał prawie dobrze, czyli jak silnik był zimny to obr stały na ok 1800 po nagrzaniu się silnika spadały do 1000 temp. musiała być ok 70-80 stopni. Natomiast na benzynie żeby dodać gazu trzeba było pompować pedałem gazu dopiero wtedy wchodziła na obroty ale po dodaniu gazu natychmiast spadały, więc doszyłem do wniosku że gdzieś dostaje się lewe powietrze, więc wymieniłem podstawę wtrysku (jedno punkt). Po wymianie podstawy objawy nie znikły więc przytkałem jej dopływ powietrza ręką po paru przy gazówkach silnik zaczął normalnie pracować na benzynie na wolnych obrotach, lecz tu właśnie zaczął się problem z LPG, czyli całkowity brak wolnych obrotów, w dodatku ja silnik był zimny po przełączeniu na LPG gasł lub szarpał przy dodawaniu gazu i nie mógł wejść na pełne obroty. Na Pb jazda stała się normalna dopiero po założeniu worka foliowego na rurę którą silnik zasysa powietrze, przestał szarpać poniżej 2000tys i po dodaniu gazu się zbiera, a nie tak jak wcześniej co zostawał przymulony przy 3000-4000tys obrotów. Nie mam silniczka krokowego tylko regulację ręczną której ustawianie nic nie dało, poza tym cała instalacja wydaje się być ok. Dodam jeszcze że wcześniej przed wymianą po przytkaniu powietrza na LPG obroty wzrastały teraz od razu gaśnie nie dzieję się tylko tak na benzynie .
Z góry dzięki za pomoc
[1.8 PM] Silnik gaśnie na lpg oraz problem z Pb
-
- Forum Audi 80
[1.8 PM] Silnik gaśnie na lpg oraz problem z Pb
Ostatnio zmieniony 11 kwie 2012, 23:51 przez napoleon1111, łącznie zmieniany 3 razy.
Stary jest coś takiego jak kropki, przecinki i zdania, jestem pewien że ludzie ci szybciej odpowiedzą jak to poprawisz. Do tego źle nazwałeś temat, i zaraz pewnie będzie interwencja moderatora.
Co do problemu to jaki masz silnik? W opisie jakiś DS z tekstu wynika że jednopunkt - czyli wychodziło by że PM.
Co do problemu to jaki masz silnik? W opisie jakiś DS z tekstu wynika że jednopunkt - czyli wychodziło by że PM.
-
- Forum Audi 80
przepraszam mój błąd w oznaczeniu a jeżeli chodzi o tekst to został zmieniony nie jestem dobrym polonistą wiec jak coś to wybaczcie a jeżeli chodzi o temat to nie umie tego inaczej nazwać
EDIT:
Wystarczyło dodać odpowiedni tag
[ Dodano: 2012-04-12, 18:17 ]
Wymieniłem filtr paliwa i ustawiłem gaz narazie wszystko jest ok temat uważam za zamknięty
EDIT:
Wystarczyło dodać odpowiedni tag
[ Dodano: 2012-04-12, 18:17 ]
Wymieniłem filtr paliwa i ustawiłem gaz narazie wszystko jest ok temat uważam za zamknięty
Ostatnio zmieniony 11 kwie 2012, 23:52 przez napoleon1111, łącznie zmieniany 1 raz.