[coupe 2.3 20v 7a] tłumik przedni, można pominąć?
[coupe 2.3 20v 7a] tłumik przedni, można pominąć?
witam!
Borykam się z wymianą wydechu już chyba z 8 miesięcy, wiadomo trudno dostać. Skompletowałem jak do tej pory tłumik końcowy, środkowy i obejmy, utknąłem na tłumiku przednim ( pierwszy za katalizatorem), i tu moje pytanie czy można go pominąć i zamiast niego puścić rurę 60mm? Jaką funkcję pełni w/w tłumik? Im dłużej kompletuje wydech tym bardziej się niecierpliwię :evil:
Borykam się z wymianą wydechu już chyba z 8 miesięcy, wiadomo trudno dostać. Skompletowałem jak do tej pory tłumik końcowy, środkowy i obejmy, utknąłem na tłumiku przednim ( pierwszy za katalizatorem), i tu moje pytanie czy można go pominąć i zamiast niego puścić rurę 60mm? Jaką funkcję pełni w/w tłumik? Im dłużej kompletuje wydech tym bardziej się niecierpliwię :evil:
-
- Forum Audi 80
ewentualnie zamiast orginalnego tlumika srodkowego mozesz wstawic to :
http://allegro.pl/sportowy-przelotowy-t ... 59036.html
http://allegro.pl/sportowy-przelotowy-t ... 59036.html
odradzam to z jednego powodu,auto będzie chodzić lipnie,tzn.będzie tak chodzić jak byś miał tłumik przepalony,ja kupiłem auto które ma w taki sposób zrobiony wydech.Też właśnie zrobię sobie tak jak w oryginale powinno być.U nas wołają za tłumik oryginalny+robota 140 zł.
No chyba że ten z aukcji spełni swoją funkcję.
No chyba że ten z aukcji spełni swoją funkcję.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Powiem tak ja mam Audiczke 2.3 20V 7A
powoli zaczyna te autko na prawdę zapie.....ć ;p
układ wydechowy mam cały przelotowy
kolektory seria, zamiast kata strumiennica ŚRODKOWY WYWALONY zamiast niego rura o średnicy 60mm obudowana od spodu blachą aby wyglądało to na przeglądach jak tłumik
Ostatni przelot sportowy
Nic mi sie nie dusi nie szarpie NIE MA LIPY jak tu poprzednik napisał
bez problemu audiczka leci bez żadnego zmulenia 250km/h myślę, że da rade zamknąć licznik (miała jeszcze zapas mocy ale odcinek drogi sie skończył) pozdrawiam
[ Dodano: 2012-04-13, 11:35 ]
jak dla mnie bez sensu jest wydawac 350zl na tlumik srodkowy, lepiej wstawic pusty przelot.
Nie rozumie stwierdzenia ze ja to moze zmulic albo cos w tym znaczeniu.
Jezeli jest PRZELOT to nic ja nie blokuje.
Pisze to co ja mam w Aucie, a nie jak inni uzytkownicy nie posiadaja 7A a wyrazaja swoje opinie
pozdrawiam
kolektory seria, zamiast kata strumiennica ŚRODKOWY WYWALONY zamiast niego rura o średnicy 60mm obudowana od spodu blachą aby wyglądało to na przeglądach jak tłumik
Ostatni przelot sportowy
Nic mi sie nie dusi nie szarpie NIE MA LIPY jak tu poprzednik napisał
bez problemu audiczka leci bez żadnego zmulenia 250km/h myślę, że da rade zamknąć licznik (miała jeszcze zapas mocy ale odcinek drogi sie skończył) pozdrawiam
[ Dodano: 2012-04-13, 11:35 ]
jak dla mnie bez sensu jest wydawac 350zl na tlumik srodkowy, lepiej wstawic pusty przelot.
Nie rozumie stwierdzenia ze ja to moze zmulic albo cos w tym znaczeniu.
Jezeli jest PRZELOT to nic ja nie blokuje.
Pisze to co ja mam w Aucie, a nie jak inni uzytkownicy nie posiadaja 7A a wyrazaja swoje opinie
pozdrawiam
Mozesz spokojnie wstawiac rure. Nie bierz tego tlumika z linku allegro gdyz ma 50 mm srednicy na rurze wlotowej i bedzie ci mulil.
Mam dwie dwudziestki, w 90q caly klad na przelocie. tlumiki przelotowe wykonane na wzor orginalu bez kata i tlumika przedniego czyli w aucie sa tylko srodkowy i tylny tlumik - jest glosno.
b4 sedan oska ma 60 mm tlumik przelotowy zamiast kata i przelot srodkowy a tylny od b4 2.8 v6 mimo ze ma 55mm srednicy i jest cichutko.
Nie zaowazylem spadku osiagow a powiem wiecej ze nawet troszke lepiej chodza niz na starych polatanych seryjnych tlumikach. Takie moje subiektywne wrazenie.
Mam dwie dwudziestki, w 90q caly klad na przelocie. tlumiki przelotowe wykonane na wzor orginalu bez kata i tlumika przedniego czyli w aucie sa tylko srodkowy i tylny tlumik - jest glosno.
b4 sedan oska ma 60 mm tlumik przelotowy zamiast kata i przelot srodkowy a tylny od b4 2.8 v6 mimo ze ma 55mm srednicy i jest cichutko.
Nie zaowazylem spadku osiagow a powiem wiecej ze nawet troszke lepiej chodza niz na starych polatanych seryjnych tlumikach. Takie moje subiektywne wrazenie.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
co za badziew tu proponujesz :->maciek1006 pisze:ewentualnie zamiast orginalnego tlumika srodkowego mozesz wstawic to :
e, nie musi :->Leo pisze: Środkowy musi być taki jaki jest.
<ok> można? można 8-)Marcin50053 pisze:Powiem tak ja mam Audiczke 2.3 20V 7A
Ty to sprzedajesz, ze tak reklamujesz? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:maciek1006 pisze:w linku tej aukcji mozesz wybrac sobie srednice wydechu nawet do 80 mm ...
Nie wiem kto snuje teorię, że w aucie MUSZA być wszystkie tłumiki, katalizatory i inne dziwne ustrojstwa... Przy przelocie wiadomo, ze pojawi się jakaś moc, ale mniej przyjmeności z jazdy - będzie dobrze ryczeć aż uszy odpadną przy pałowaniu. ale coś za coś.
Z resztą jak kto woli. Tu w tym przypadku wspawałbym rurę i się nie przejmował. ja swojego NFa mam za dwóch tłumikach (końcowy i środkowy) i jeździ. <ok>
-
- Forum Audi 80
dzięki za wszystkie podpowiedzi, pisałem do jednej z firm zajmującej się sprzedażą tłumików oto co mi odpisali: witam serdecznie,
Tłumik jestem w stanie mieć, jednak na zamówienie.
Nie ma go w tym momencie w Polsce.
W grę wchodzi sprowadzenie go do kraju.
Cena takiego tłumika to 450 zł.
Jest to już koszt całkowity włącznie z kosztem wysłania.
Do tłumika dołożę wszelkie potrzebne akcesoria montażowe:
- uszczelka
- śruby, nakrętki
- łącznik do połączenia tłumika początkowego z środkowym
dzięki uprzejmości mojej znajomej , której mama mieszka w niemczech postaram się znaleźć tłumik u naszych zachodnich sąsiadów, jednak jak cena będzie porównywalna z tą w polsce wspawam rurę 60mm i kropka.
Tłumik jestem w stanie mieć, jednak na zamówienie.
Nie ma go w tym momencie w Polsce.
W grę wchodzi sprowadzenie go do kraju.
Cena takiego tłumika to 450 zł.
Jest to już koszt całkowity włącznie z kosztem wysłania.
Do tłumika dołożę wszelkie potrzebne akcesoria montażowe:
- uszczelka
- śruby, nakrętki
- łącznik do połączenia tłumika początkowego z środkowym
dzięki uprzejmości mojej znajomej , której mama mieszka w niemczech postaram się znaleźć tłumik u naszych zachodnich sąsiadów, jednak jak cena będzie porównywalna z tą w polsce wspawam rurę 60mm i kropka.