AUDI 89 SPORT 2.0
AUDI 89 SPORT 2.0
Witam na początek przedstawię słownie moją AUDI. A mianowicie jest to wersja b3 89 SPORT Edition z 89 roku. Silnik 2.0. Pod maską pracuje 113 kucy. Z tego co wiem to tą wersję produkowano przez 3 lata, była to tzw. przejściówka. Jest w naszej rodzinie od początku swojego istnienia kupiona w salonie w Niemczech. Nie posiadalibyśmy jej gdyby nie wtyki w tamtych czasach, bop każdy wie jak kiedyś było. Od niedawna jestem jej włascicielem i mam nadzieję że jeszcze długo posłuży w naszej rodzinie.
Co do fotek to pokażę wam co nieco jutro, ponieważ dzisiaj nie mam nic na stanie ale cyknę coś jutro.
Co do fotek to pokażę wam co nieco jutro, ponieważ dzisiaj nie mam nic na stanie ale cyknę coś jutro.
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2012, 18:53 przez DarK55, łącznie zmieniany 1 raz.
Co do tego SD to nie jestem pewny, w profilu tak mam bo nie miałem co dać, więc nie ma co się tym sugerować Nie jestem pewien, ale jutro zagłębię się w tych informacjach.
Jeśli chodzi o "przejsciówkę" to powiem Ci że jest z tym bałagan. Samochód ma troche namieszane w papierach bo tak naprawdę był robiony na zamówienie na seryjnym nadwoziu dla córki lekarza. lecz z jakiś niewyjaśnionych przyczyn zrezygnowali i trafiło na półkę do salony i je złapaliśmy. Przejscówką tak nazywali podobne modele "Limited Edition" tzw. limitowana edycja gdzie to było przejscie pomiędzy dwoma modelami, a żeby nie było luk wprowadzili tą krótką edycje. Uwierz mi że jest bardziej nawalone w przeszłosci niż ... Dużo na ten temat opowiadał mi dziadek, ale już ŚP, to był jego samochód od nowosci.
Jeśli chodzi o "przejsciówkę" to powiem Ci że jest z tym bałagan. Samochód ma troche namieszane w papierach bo tak naprawdę był robiony na zamówienie na seryjnym nadwoziu dla córki lekarza. lecz z jakiś niewyjaśnionych przyczyn zrezygnowali i trafiło na półkę do salony i je złapaliśmy. Przejscówką tak nazywali podobne modele "Limited Edition" tzw. limitowana edycja gdzie to było przejscie pomiędzy dwoma modelami, a żeby nie było luk wprowadzili tą krótką edycje. Uwierz mi że jest bardziej nawalone w przeszłosci niż ... Dużo na ten temat opowiadał mi dziadek, ale już ŚP, to był jego samochód od nowosci.
- Audi Sport
- Forum Audi 80
Mógłbyś się postarać ze zdjęciami, bo nie widać na nich zbyt dokładnie auta. Z zewnątrz to na pewno nie wygląda to na Sport Edition. Pokaz jakieś lepsze zdjęcia szczególnie wnętrza, bo możliwe, że je ktoś z zewnątrz ogołocił z dokładek. Masz silnik o kodzie 3A taki jak u mnie, 113KM/168NM. Jeśli wtrysk jest wyregulowany to B3 powinno w miarę dobrze jeździć z tym silnikiem
Wnętrze jest praktycznie takie same jak w podstawie, ale dla spokoju porobię fotki a co do zewnątrz to jest troche zmian. Sport miał charakterystyczne zderzaki, moja miała takie ale po zaryciu w skarpę trzeba było wymienić, a orginalnych od portu nie dostaliśmy. maska również była wymieniana. Orginalna była zawsze jak nówka a na tej robią już się odpryski.
- kroliqster
- Forum Audi 80
- Kontakt: