[b3 1,6PP +lpg] świst przy przyspieszaniu
[b3 1.6 PP+lpg]świst przy przyspieszaniu
W silniku są dwie rury czarna,zasysa zimne powietrze,ściąga się ja z mocowania przy reflektorze po zamontowaniu lpg i ustawia inaczej ,jeśli ta masz na myśli to nic nie da włożenie jej tam pod reflektor.
Druga rura jest na cieple powietrze,gazownicy jej nie zakładają ponieważ po założeniu miksera jest za krotka.Obie powinny być założone. .Ponieważ nie słyszę z bliska tego trudno mi ustalić od czego ten świst pochodzi. Być może,ze nie masz założonej rury na cieple powietrze i gaźnik zasysa zimne powietrze z 2 miejsc naraz a tobie sie wydaje ,ze to świst.Sprawdź najpierw czy ta druga na cieple powietrze jest założona ,jeśli nie to spróbuj zatkać wlot do filtra pod ta rurę na chwile i zobacz czy świst zniknie.Jeśli zniknie musisz kupić taka rurę i ja zamontować.
Druga rura jest na cieple powietrze,gazownicy jej nie zakładają ponieważ po założeniu miksera jest za krotka.Obie powinny być założone. .Ponieważ nie słyszę z bliska tego trudno mi ustalić od czego ten świst pochodzi. Być może,ze nie masz założonej rury na cieple powietrze i gaźnik zasysa zimne powietrze z 2 miejsc naraz a tobie sie wydaje ,ze to świst.Sprawdź najpierw czy ta druga na cieple powietrze jest założona ,jeśli nie to spróbuj zatkać wlot do filtra pod ta rurę na chwile i zobacz czy świst zniknie.Jeśli zniknie musisz kupić taka rurę i ja zamontować.
- piotrek 250279
- Forum Audi 80
[b 3 1.6PP +lpg] świst przy przyspieszaniu
Najlepiej podjedz do mechanika,którego masz blisko posadź go na siedzeniu kierowcy i w czasie jazdy wskaz mu na świst ,który tam występuje.Powinien szybko zdiagnozować co to jest.Możesz mu dodatkowo powiedzieć ,ze powstało to po montażu lpg i zęby jeszcze zdjął pasek alternatora czy po jego zdjęciu to nie zniknie /mogą być uszkodzone łożyska alternatora i tez może któreś piszczeć/.
[ b 3 1.6 PP]świst przy przyspieszaniu
Tu masz jak co ma być podłączone
https://audi80.pl/16pp-nie-podlaczon ... t52531.htm
https://audi80.pl/16pp-nie-podlaczon ... t52531.htm
- piotrek 250279
- Forum Audi 80
- roodster80s
- Forum Audi 80
- piotrek 250279
- Forum Audi 80