[80 B3 1.8 DZ] Opinie
[80 B3 1.8 DZ] Opinie
Cześć Kupiłem w czoraj audi 80b3 r.1990 1.8 na mechanicznym wtrysku (115 KM).Powiedzcie coś o tym silniku ile spala i czy jet awaryjny.Pozdrawiam i czekam na odpowiedż.
Ostatnio zmieniony 23 sty 2007, 22:30 przez rt7570, łącznie zmieniany 1 raz.
Audi 80b3 1.8 (115 KM)
znlazłem gdzieś w internecie oznaczenia silnika to 1.8 DZ , a gaz jestem zmuszony założyć ponieważ robię około 40000 tyś rocznie i nieoplaca mi się jężdzić na bęzynce.
jarema pisze:nie założysz gazu
co wy za głupoty opowiadacie znam ludzi co mają po 300tyś zrobione w tym połowa na gazie bez żadnych problemów zadnego dotykania bebechów rt7570, zakładaj tylko dobrą instalacje i uważaj żeby ci wszystko zamontowali , fakt ten wtrysk nie lubi zabardzo gazu ale jak dbasz do da rade pozdr.brunodk pisze:nie zakladaj GAZU!!!
To nie głupoty. Kolega ma wtrysk mechaniczny, a to nie jest najlepsza baza pod gaz.wilu8 pisze:jarema pisze:nie założysz gazuco wy za głupoty opowiadacie znam ludzi co mają po 300tyś zrobione w tym połowa na gazie bez żadnych problemów zadnego dotykania bebechów rt7570, zakładaj tylko dobrą instalacje i uważaj żeby ci wszystko zamontowali , fakt ten wtrysk nie lubi zabardzo gazu ale jak dbasz do da rade pozdr.brunodk pisze:nie zakladaj GAZU!!!
Już nie jeden miał załatwiony wtrysk mechaniczny po strzale na gazie.
Audi 80b3 1.8 (115 KM)
To jednak się posłucham i nie założę gazu tylko odczasu do czasu pojade na ukrainę po bęzynkę i bedzie taniej ,a tak pozatym to ile mieści sie w baku i czy da sie założyć jakiś odpowietrznik zeby weszło wiecej. naile starczy jadąc na rezerwie Pozdrawiam wszystkich ??? :lol:
ja mam taki silniczek przy agresywnej jezdzie pali mi 10L/100km , ponoc przy ekonomicznej schodzi do 7L - tak mowil poprzedni wlasciciel a ja sam nie mialem okazji sprzwdzic bo nie lubie jezdzic powoli. bak ma 70L a jesli chodzi o rezerwe to nie powiem bo musze kiedys ja ustawic (jak dojdzie do rezerwy to juz koniec benzynki). a na gaz nie zamierzam przerabiac :!:
-
- Forum Audi 80
ODPOWIEDZ DO mrx1983 O TYM CO PISZESZ TO TEN SZANUJACY GAZOWNIK CO NIECHCE ZALOZYC ALBO ODRADZA ZALOZENIE GAZU TO PIERDOLA KTÓRA SIE NIE ZNA NA ZECZY. Ja tez mam wtrysk mechaniczny i na gazie smiga tak ze hej, nie ma roznicy prawie do benzyny. Radze zalozyc gaz no chyba ze masz tyle kasy to jezdzij na benzynie. Mi na gazie w trasie pali 8.5 po miescie 10-11. trzeba znalezc dobrego fachowca (znam takiego) jak zakladalem to tez byli tacy co mowili ze 1 na 4 chodzi dobrze. trzeba pilnowac swiec i przewodow i mozna smigac lata. Ja zrobilem 30 000 i lata jak wsciekly 89rok. polecam gaz.