[B4 ABK] Licznik z Anglika
[B4 ABK] Licznik z Anglika
Witam. Cały licznik w mojej niuni jest porezany, jakieś kable na sztukę lutowane, pewnie się ścieżki pojarały, odkryłem to dzisiaj bo miałem problemy ze wskazaniami temperatury i paliwa, chciałem zmienić stabilizator ale jak wyjąłem licznik to normalnie szok. Pytanie czy licznik od angola będzie chodził normalnie i czy mogę w niego zainstalować mój prędkościomierz (tzn kmh) bo ten działa u mnie dobrze a ten angielski jest jak wiadomo w MPH
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
a czy w liczniku nie jest tak że na prędkościomierz podawane są impulsy co jakąś daną odległość? Więc sądzę że jeśli parametry płyty głównej licznika są ustawione na mile to tam impulsy są podawane na prędkościomierz trochę rzadziej niż w przypadku licznika z kilometrami, gdyż tam odległość jest większa.
-
- Forum Audi 80
Witam po wpakowaniu licznika do angola licznik działa normalnie,wszystko tam jest jednakowe, jedyna różnica to inne wyskalowanie tarczy . można zmienić nawet samą tarczę i też będzie pokazywał dobrze, przecież wskazówka nie będzie chodzić inaczej,ma to samo wychylenie przy danej prędkości, jedynie na tarczy są inaczej rozmieszczone wskazania, cały pic .
Zresztą w km/h jest na czerwono pod spodem, wystarczy porównać naszą tarczę z ich i km wychodzą w tych samych miejscach co u nas.
Zresztą w km/h jest na czerwono pod spodem, wystarczy porównać naszą tarczę z ich i km wychodzą w tych samych miejscach co u nas.