[audi 80] 1.9tdi 90km schemat pompy paliwa i silnika itd
- Brylant3229
- Forum Audi 80
[audi 80] 1.9tdi 90km schemat pompy paliwa i silnika itd
witam kupilem dzis audi80 95 rok 1.9 tdi 90 i koniecznie szukam schematu pompy paliwa nie wiem jaki mam silnik wiem ze jest na persburgu przeplywka i co mozna zrobic z takim silnikiem czy jest mozliwosc by to troszke lepiej ciekalo
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Schemat pompy vp-37 znajdziesz w google .O ile dobrze zrozumiałem to szukasz schematu pompy żeby pobawić się w podkręcanie :?: Muszę cię zmartwić ....bo nic tam nie podkręcisz ,to nie mechaniczna pompa ze można dawkę śrubokrętem podkręcić .Pompą i całą resztą steruje komp ,i to w nim trzeba "pokręcić "żeby silnik miał ok.110-130 koni i 250-300 Nm i smigał jak np.mój ,czy paru innych ludzi z forum :mrgreen: Zainwestuj w chipa ,lub gotowy komputer 16 bit z chipem i auto frunie :mrgreen:Brylant3229 pisze: koniecznie szukam schematu pompy paliwa nie wiem jaki mam silnik wiem ze jest na persburgu przeplywka i co mozna zrobic z takim silnikiem czy jest mozliwosc by to troszke lepiej ciekalo
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
Spalanie bedziesz mial te same pod warunkiem dotychczasowego stylu jazdy, ale sam po sobie wiem ze jest cieżko jezdzic spokojnie jak jest czym przycisnąć.damianmp8 pisze:Ile taka zabawa może kosztować? i czy dużo bedzie palił?
Mi pali teraz 7, ale czesto ganiam się z innymi samochodami.
A o cene to zapytaj do kolegi MUNIOR, pisał wyżej.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
Zgadzać się nie musisz :mrgreen: co nie zmienia faktu że popularnie zwaną "chipem" ,zmianę map turbiny i pompy w epromach kompa ,można też nazwać programem .Co uważam za bardziej własciwą nazwę niż "chip" ...bo żadnego dodatkowego chipa po zmianie map tam nie ma zmienia się tylko "zawartość" epromów 8-) Ale język potoczny ,to język potoczny i nie zawsze nazewnictwo odpowiada stanowi faktycznemuchmiel25 pisze:MUNIOR napisał/a:
chmiel25 napisał/a:
A żeby jechało to chip lub program
Chip=program 8-)
Nie do końca masz racje <lol> <rotfl> :mrgreen: ale zgadzam się