[80/90/Coupe B4] jak zdemontować dekory z auta?
[80/90/Coupe B4] jak zdemontować dekory z auta?
Witam
Mam zamiar obkleić carbonem drewno które aktualnie jest w aucie, i tutaj mam prośbę o napisanie jak ściąga się poszczególne elementy a dokładnie dekory na: drzwiach, wokół zegarów dodatkowych i wyświetlacza klimatronica, na desce na przeciwko pasażera, zamknięcie popielniczki oraz po bokach listwy na tylnej kanapie. Tematu szukałem ale nigdzie nie znalazłem, wolę się zapytać aby nie potrzebnie nic nie połamać.
Mam zamiar obkleić carbonem drewno które aktualnie jest w aucie, i tutaj mam prośbę o napisanie jak ściąga się poszczególne elementy a dokładnie dekory na: drzwiach, wokół zegarów dodatkowych i wyświetlacza klimatronica, na desce na przeciwko pasażera, zamknięcie popielniczki oraz po bokach listwy na tylnej kanapie. Tematu szukałem ale nigdzie nie znalazłem, wolę się zapytać aby nie potrzebnie nic nie połamać.
jeśli chodzi o drzwi i tylne boczki to je ściągasz i zdejmujesz wygłoszenie i zobaczysz tam takie jakby bolce ze stopionymi końcówkami żeby nie odpadały dekory jesli chodzi o obudowę klimatronika chyba nie da się tego zdać tak samo z popielniczka bo to jest w całości zrobione co do dodatkowych zegarów nie jestem pewny ale można to zmienić podważając drewno ale nie jestem pewny
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Nie wiem jak w Coupe, ale w Sedanie/Avancie dekory te zabezpieczone są spinkami po wewnętrznej stronie tapicerki.Michaś pisze: na: drzwiach
Michaś pisze: wokół zegarów dodatkowych
Do tego i do tego, trzeba chyba zdemontować tunel.Michaś pisze: zamknięcie popielniczki
To jest na dwóch zatrzaskach. Podważ lekko, to samo wyskoczy.Michaś pisze: i wyświetlacza klimatronica
Tego nie wiem.Michaś pisze: na desce na przeciwko pasażera
Również nie mam pojęcia, ale nie powinno być inaczej niż na drzwiach.Michaś pisze: oraz po bokach listwy na tylnej kanapie.
Dekor przed pasażerem jest albo od drugiej strony przykrecony albo ma takie same zabezpieczenia jak przy dekorach na boczkach. Zeby sie do tego dostac to wystarczy otworzyć schowek i wsunac rękę pod deskę. Ciezko jest to w ten sposob zdjąć ale sie da. A taki dekor mozna zamontować do każdej deski. Tylko trzeba zrobic dziurki w przewidzianych na nie miejscach( w blasze sa otwórki w które wkładasz te mocowania dekora, tylko trzeba wziac noż i troche ściąć tej gąbki z deski w miejscu gdzie ma byc dekor)
ołkej wielkie dzięki za odpowiedź ^^
[ Dodano: 2012-05-02, 20:20 ]
dla potomnych wstawiam fotki sposobu mocowania listwy dekoru drewna nad schowkiem przed oczami pasażera
tutaj wersja kokpitu bez takiego dekoru
a tu kokpit z dekorem
na takich zatrzaskach jest to montowane
demontaż może być ciężki ale warto próbować
[ Dodano: 2012-05-02, 20:20 ]
dla potomnych wstawiam fotki sposobu mocowania listwy dekoru drewna nad schowkiem przed oczami pasażera
tutaj wersja kokpitu bez takiego dekoru
a tu kokpit z dekorem
na takich zatrzaskach jest to montowane
demontaż może być ciężki ale warto próbować