[B3 1.8S PM LPG] Mieszanka paliwa
[B3 1.8S PM LPG] Mieszanka paliwa
Witam kolegów. Od kilku dni walczę z motorkiem w mojej audi. Niby podczas jazdy jest ok ale obroty biegu jałowego są niskie ok 700. Na analizatorze spalin pokazuje stałą wartość bez względu na obroty silnika. Wybłyskałem kod - błąd 2343, jak się nie mylę to za uboga mieszanka. Pierwsza myśl ssie lewe powietrze, wymieniłem podstawę monowtrysku, i sondę lambda. Niestety nic to nie dało dalej wywala błąd. Czy jest może jakiś czujnik czy coś odpowiedzialny za skład mieszanki? :?:
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Przy jeździe na gazie (I, II i III generacji) zawsze będziesz miał ten błąd, bo komputer silnika próbuje wpłynąć na skład mieszanki ale nie może tego wykonać i stąd ten błąd.
Niskie obroty masz widoczne na obrotomierzu czy czuć też po silniku? bo obrotomierz może kłamać. Masz za niskie obroty na benzynie czy gazie czy na obu paliwach?
Niskie obroty masz widoczne na obrotomierzu czy czuć też po silniku? bo obrotomierz może kłamać. Masz za niskie obroty na benzynie czy gazie czy na obu paliwach?
Potencjometr chyba jest ok. bo jak wypiąłem wtyczkę to odrazu zapala się check. Ale on chyba nie ma wplywu na mieszankę. Zastanawia mnie jeszcze zapłon, bo odkąd mam auto tzn. od 2008r. zrobiłem ok 60 tyś. km. i 2 razy zmienialem pasek rozrządu (jak kupiłem i teraz niedawno), a nic nie sprawdzałem przy zapłonie. Czy mógł się przestawić i być powodem uboższej mieszanki ?