[80 b4 ABT] czujnik temp. 3 pinowy szary
-
- Forum Audi 80
[80 b4 ABT] czujnik temp. 3 pinowy szary
Witam. Mam taki problem. Jak kupiłem audiczke jakieś 1,5 roku temu nie pokazywał temp w środku. Kupiłem nowy czujnik w sklepie z auto częściami za 20zł. I ostatnio znowu źle pokazuje. Jak stoje to pokazuje normalnie a jak jadę to spada do 60 i się nie podniesie. Niekiedy zaskoczy i się podniesie ale po chwili znowu spada. Czy to możliwe żeby po ponad roku czasu znów czujnik padł? Chłodnica się załącza normalnie bez względu jakie są wskazania w aucie.
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
to może być wina termostatumisiek3889 pisze:Jak stoje to pokazuje normalnie a jak jadę to spada do 60 i się nie podniesie.
te tanie czujniki tak już niestety mają. Jak masz możliwość to podmień od kogoś na próbę.misiek3889 pisze: Jak kupiłem audiczke jakieś 1,5 roku temu nie pokazywał temp w środku. Kupiłem nowy czujnik w sklepie z auto częściami za 20zł. I ostatnio znowu źle pokazuje.
- BLUECONECT
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Termostat raczej odpada. Bo chociaż pokazuje te 60, 70 stopni na liczniku to wentylator się włącza normalnie. Więc silnik się grzeje normalnie ale źle wskazuje na liczniku. Tylko tak dziwnie się dzieje że właśnie na postoju niekiedy zaskoczy i się zacznie podnosić a po chwili znowu spada do niekiedy 50 znowu się dźwignie do 60 i tak stoi. Może kupie ten czujnik ale w serwisie.
- kroliqster
- Forum Audi 80
- Kontakt:
jak bedziesz wiedzial jaka cena za ori to daj znacmisiek3889 pisze:Termostat raczej odpada. Bo chociaż pokazuje te 60, 70 stopni na liczniku to wentylator się włącza normalnie. Więc silnik się grzeje normalnie ale źle wskazuje na liczniku. Tylko tak dziwnie się dzieje że właśnie na postoju niekiedy zaskoczy i się zacznie podnosić a po chwili znowu spada do niekiedy 50 znowu się dźwignie do 60 i tak stoi. Może kupie ten czujnik ale w serwisie.
-
- Forum Audi 80
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
nie jest jeszcze tak źle, ja kupiłem EPS'a za ok 80 zł i jak narazie działa dobrze a mam go już troszkę ponad rok. Niebieski też kosztował mnie coś koło tego i też EPS'a.misiek3889 pisze:Dzisiaj dzwoniłem d serwisu i zażyczyli sobie za ten czujnik 141zł. Kurde trochę za dużo jak za czujnik.
Co prawda możesz wymieniać co roku jeden czujnik za 20 zł ale nie wiem czy ma to sens i jeszcze zastanawianie się czy to napewno wina czujnika bo przecież nowy rok temu kupiony. Jak kto woli.
- kroliqster
- Forum Audi 80
- Kontakt:
eps akurat jest bardzo dobrym zamiennikiem, najtansze takie czujniki kosztuja ok 30 zl ale ciekawe ile podzialaja ... i czy na dzien dobry nie bedzie przeklamanPieterB pisze:nie jest jeszcze tak źle, ja kupiłem EPS'a za ok 80 zł i jak narazie działa dobrze a mam go już troszkę ponad rok. Niebieski też kosztował mnie coś koło tego i też EPS'a.misiek3889 pisze:Dzisiaj dzwoniłem d serwisu i zażyczyli sobie za ten czujnik 141zł. Kurde trochę za dużo jak za czujnik.
Co prawda możesz wymieniać co roku jeden czujnik za 20 zł ale nie wiem czy ma to sens i jeszcze zastanawianie się czy to napewno wina czujnika bo przecież nowy rok temu kupiony. Jak kto woli.