[B4 1.9 TDI]Irytujący dźwięk pod maską/srodek
[B4 1.9 TDI]Irytujący dźwięk pod maską/srodek
Witam,jestem tutaj nowy i nie wiem czy już taki temat istniał więc proszę o wyrozumiałość.
Jestem posiadaczem audi 80 b4 1.9tdi (właściwie to mój tata :mrgreen: ) i mam problem z denerwującym "świrczeniem". Gdy zapalę samochód,lub jest zapalony na luzie i "chodzi" to wydaje takie dziwne(denerwujące) "świrczenie"(nie wiem jak to za bardzo opisać) .Gdy dodam trochę gazu to silnik normalnie chodzi tak jak powinien, problem występuje tylko wtedy gdy jest zapalony na luzie.Nie ma znaczenia czy silnik jest zimny czy ciepły zawsze "świrczy". Podejrzewam(raczej tata) że to wina jakiegoś koła pasowego czy co . Nie wiem co z tym zrobić jak zlikwidować to "świrczenie". Może miał ktoś podobny problem i go rozwiązał? Proszę o pomoc.
[Mogę spróbować nagrać ten dźwięk telefonem ale nie wiem czy jakość będzię dobra i czy wogóle to się przyda.]
Jestem posiadaczem audi 80 b4 1.9tdi (właściwie to mój tata :mrgreen: ) i mam problem z denerwującym "świrczeniem". Gdy zapalę samochód,lub jest zapalony na luzie i "chodzi" to wydaje takie dziwne(denerwujące) "świrczenie"(nie wiem jak to za bardzo opisać) .Gdy dodam trochę gazu to silnik normalnie chodzi tak jak powinien, problem występuje tylko wtedy gdy jest zapalony na luzie.Nie ma znaczenia czy silnik jest zimny czy ciepły zawsze "świrczy". Podejrzewam(raczej tata) że to wina jakiegoś koła pasowego czy co . Nie wiem co z tym zrobić jak zlikwidować to "świrczenie". Może miał ktoś podobny problem i go rozwiązał? Proszę o pomoc.
[Mogę spróbować nagrać ten dźwięk telefonem ale nie wiem czy jakość będzię dobra i czy wogóle to się przyda.]
Ostatnio zmieniony 21 cze 2012, 21:02 przez darek1725, łącznie zmieniany 2 razy.
- kroliqster
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- kroliqster
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- kroliqster
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- kroliqster
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- kroliqster
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Wodą leje z wiadra więc może dlatego i jest to tylko chwilowe rozwiązanie. Nie sprawdzałem jeszcze tego co wcześniej pisałeś o "tulejki na dźwigni napinacza paska alternatora" .Spróbuje jeszcze z tym coś zrobić. Narazie dzięki za pomoc i szybką odpowiedź. Będę pisał jak znajde tego przyczynę, a jak nie to trzeba będzię dalej z tym żyć i tyle. Samochód ten ma w końcu swoje lata.