Jakiś czas temu kupiłem Avanta z wyjętą żarówką od ABS, układ był oczywiście niesprawny. W wolnej chwili, wsadziłem tam żarówkę, paliła się cały czas i nie gasła, bez różnicy czy samochód zapalił, stał, czy jechał, oczywiście po włączeniu zapłonu. Zacząłem więc sprawdzać układ. Bezpiecznik ok, czujniki nie były wyjmowane ale kable do nich prowadzące w idealnym stanie. Niestety nie miałem czasu na dalsze poszukiwania, więc wymontowałem żarówkę z powrotem, aby nie świeciła po oczach. Dziś mając chwilę wsadziłem ją ponownie, niestety już nie świeci, nawet po włączeniu zapłonu. Zacząłem więc kontynuować poszukiwania, konkretnie chodziło mi o przekaźniki. Pod tylną kanapą ich niestety nie znalazłem, ale zauważyłem co innego. Mianowicie z lewej i prawej strony kanapy są oryginalne wtyczki z gniazdami, dwuprzewodowe. Ku mojemu zdziwieniu po obu stronach były one rozłączone. Czy może to skutkować niesprawnym ABS? Szczerze powiedziawszy bałem się je z powrotem podłączać bo staram się trzymać zasady "jak nie wiem do czego, nie ruszam". Proszę o pomoc w zidentyfikowaniu tychże wtyczek jak również podrzucenie pomysłów co dalej robić z ABSem
Z góry dzięki za pomoc