[ B4 1Z ] Montaż Wskaźnika Doładowania Turbiny
- AudiLaziska
- Forum Audi 80
[ B4 1Z ] Montaż Wskaźnika Doładowania Turbiny
Dzisiejszego Popołudnia, naszła mnie ochota na sprawdzenie ile dmucha turbinka w moim traktorku . Dlatego pojechaliśmy do sklepu i zakupiliśmy http://allegro.pl/wsk-cisnienie-doladow ... 80507.html po atrakcyjnej cenie 160 zł. Zrobiliśmy kilka fotek podczas montażu, nie obyło się bez wkur*** :mrgreen: :mrgreen: ale po drobnych modyfikacjach działa wszystko tak jak powinno
Tak jak wspomniałem wyżej, nie obyło się bez przeróbek i nie jedna " ku*wa " poleciała . Głównym problemem było to, że nie znaleźliśmy miejsca w którym byłby " + " po załączeniu zapłonu, a nie chcieliśmy ingerować w stacyjkę. Dlatego też zastosowaliśmy prosty wyłącznik. Na dniach spróbujemy to zrobić profesjonalnie, tak jak powinno być zrobione. Jeśli ktoś z was mógłby coś doradzić, jesteśmy otwarci na pomoc i potrzebne informacje do rozpracowania tego. Myślę, że komuś się ten poradnik może przydać > Pozdrawiam, AudiLaziska
Tak jak wspomniałem wyżej, nie obyło się bez przeróbek i nie jedna " ku*wa " poleciała . Głównym problemem było to, że nie znaleźliśmy miejsca w którym byłby " + " po załączeniu zapłonu, a nie chcieliśmy ingerować w stacyjkę. Dlatego też zastosowaliśmy prosty wyłącznik. Na dniach spróbujemy to zrobić profesjonalnie, tak jak powinno być zrobione. Jeśli ktoś z was mógłby coś doradzić, jesteśmy otwarci na pomoc i potrzebne informacje do rozpracowania tego. Myślę, że komuś się ten poradnik może przydać > Pozdrawiam, AudiLaziska
- AudiLaziska
- Forum Audi 80
- AudiLaziska
- Forum Audi 80
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
Plus po stacyjce należy szukać pod spodem skrzynki z bezpiecznikami a nie wpinać się w byle jakie kable.Na forum jest gdzieś zamieszczone zdjęcie jak ona wygląda od spodu.Z tego co pamiętam to należy szukać pinu m75s.Jak nie ma na nim napięcia to najprawdopodobniej nie ma bezpiecznika nr 18 w skrzynce.U mnie akurat na tym pinie wcale nie było napięcia mimo że bezpiecznik był za to plus po stacyjce miałem w którymś z pinów w gnieździe F.Najlepiej miernik w rękę i sprawdzać po kolei piny a nie robić dziadostwo co do samego razenia to musisz jeszcze gdzieś ten wskaźnik zamontować bo w tym miejscu nie ma racji bytu...
- AudiLaziska
- Forum Audi 80
tak, racja w tym miejscu nie będzie , jutro wskoczy w lewy kąt deski pod słupkiem, wtedy zrobię zdjęcie, bo te wcześniejsze byly robione na szybko, pozdrawiamhudy pisze:Plus po stacyjce należy szukać pod spodem skrzynki z bezpiecznikami a nie wpinać się w byle jakie kable.Na forum jest gdzieś zamieszczone zdjęcie jak ona wygląda od spodu.Z tego co pamiętam to należy szukać pinu m75s.Jak nie ma na nim napięcia to najprawdopodobniej nie ma bezpiecznika nr 18 w skrzynce.U mnie akurat na tym pinie wcale nie było napięcia mimo że bezpiecznik był za to plus po stacyjce miałem w którymś z pinów w gnieździe F.Najlepiej miernik w rękę i sprawdzać po kolei piny a nie robić dziadostwo co do samego razenia to musisz jeszcze gdzieś ten wskaźnik zamontować bo w tym miejscu nie ma racji bytu...
- AudiLaziska
- Forum Audi 80
- AudiLaziska
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
tyle to ja wiem,tlko z ciekawosci sie pytam ,
[ Dodano: 2012-06-01, 14:15 ]
a tak ogolnie,mam pytanie jak taki manometr podpiać pod przewod,wszystko mam zmontowane tylko mi brakuje pomysłu, http://allegro.pl/manometr-1-bar-100mm- ... 90580.html
[ Dodano: 2012-06-01, 14:15 ]
a tak ogolnie,mam pytanie jak taki manometr podpiać pod przewod,wszystko mam zmontowane tylko mi brakuje pomysłu, http://allegro.pl/manometr-1-bar-100mm- ... 90580.html
- AudiLaziska
- Forum Audi 80