Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 JN+lpg] Nie chce chodzic na benzynie .

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
bubowicz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B3 JN+lpg] Nie chce chodzic na benzynie .

Post autor: bubowicz » 24 kwie 2012, 17:58

Witam ,mam problem Autko nie chce jezdzic na benzynie,(wtrysk mechaniczny), odpalic odpala ale nie na długo bo zaraz gaśnie ,z czym to może byc zwiazane . Pomka chodzi ale po przekreceniu kluczyka w pozycji odpalanie.Zastanawia mnie czy pomka nie powinna pompowac po przekreceniu kluczyka w pozycji zapłon ,tak miałem w silniku 2.3 NG , na mechanicznym wtrysku .Prosze o jakies rady,pozdrawiam. :-)

bartek130191
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: bartek130191 » 25 kwie 2012, 00:25

a wtrysk cały gaz nie strzelił???
mógł sie tez po prostu przestawić przepływomierz-klapka i wtedy nie będzie chodził.
ja tak miałem
spróbuj pokręcić regulacją klapki-potrzebny ci będzie długi imbus 3,5 albo 4 nie pamiętam dokładnie, jak to nie pomoże to ja bym obstawiał właśnie to-tutaj masz przykładowy przepływomierz bez rozdzielacza
http://allegro.pl/audi-80-b3-b4-2-0-prz ... 89787.html

zaraz za klapką masz mała dziurkę tam imbusem spróbuj poregulować ale delikatnie po troszkę
jak nic to nie da to ja chyba mam taki na zapasie jak cos

SPRZEDAM ROZDZIELACZ WTRYSKU MECHANICZNEGO-100% SPRAWNY 3szt

bubowicz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: bubowicz » 25 kwie 2012, 11:07

Nie mam pojecia ,czy wtrysk jest cały ,ale cytuje po moim wpisie:(odpalic odpala ale nie na długo bo zaraz gaśnie ),,może tylko na ten rozruchowy działa wtrysk, nie znam tego mechanicznego wtrysku za bardzo.Jak mogł bym te wtryski sprawdzic.? dodam jeszcze ze klapka prosta ,cały przepływomierz szczelny,i ustawienie tez w porzadku.

bartek130191
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: bartek130191 » 03 maja 2012, 13:58

ale od razu po odpaleniu gaśnie czy trochę chodzi???
ja miałem podobny problem jak ty ale u mnie odpalał i od razu gasł- łapał 1000 obr. i gasł,
ja miałem uszkodzony przepływomierz- mimo iż klapka też była prosta i ustawienie ok, tam też jest jakis potencjometr-tam gdzie wpinasz kostkę na trzy piny, może to uległo uszkodzeniu, najprościej byłoby ci przełożyć na drugi i sprawdzić

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl